Home » Istorie » Un pandantiv extrem de rar ce prezintă ”ciocanul lui Thor” a fost descoperit în Islanda

Un pandantiv extrem de rar ce prezintă ”ciocanul lui Thor” a fost descoperit în Islanda

Publicat: 30.10.2018
În mitologia nordică, ciocanul lui Thor a ajutat la prevenirea distrugerii tărâmului zeilor, Asgard, de către giganţi. Recent, a fost descoperit un pandantiv viking, vechi de 900 de ani ce ar fi o reprezentare a „ciocanului lui Thor”. Pandantivul extrem de rar a fost descoperit în Islanda, într-o zonă neexplorată până în prezent.

Arheologii au mai descoperit o cataramă şi rămăşiţele arse ale unei persoane în zona sit-ului. Conform Mail Online, descoperirea a fost realizată de către localnic Bergur Þór Björnsson. 

Obiectele nu au fost datate momentan, dar specialiştii consideră că aparţin primelor secole ale apariţiilor aşezărilor din Islanda. Atefactele au fost trimise în Reykjavík pentru viitoare analize. Alte mii de amulete precum aceasta au fost descoperite în cadrul aşezărilor vikinge

Credit-Fornleifastofnun Islands

În mitologia nordică, Mjölnir este numele ciocanului lui Thor, aceasta fiind şi denumirea unei zeităţi nordice asociate tunetului. Ciocanul este descris în mitologia nordică ca fiind cea mai puternică armă, capabilă să dărâme munţi. Thor este considerat alături de tatăl său Odin cea mai importantă zeitate masculină din pantheonul străvechilor vikingi. 

Importanţa simbolului ciocanului lui Thor pentru nordici a putut fi observată, în special în momentul impunerii creştinismului acestor popoare. Atunci mulţi bărbaţi vikingi care nu aderaseră la creştinism purtau la ei simbolul lui Mjollnir în semn de protest faţă de crucea purtată la vedere de către cei care erau creştinaţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase