Home » Istorie » Descoperire unică pe malul Dunării: Monede din aur, ghiulele şi pumnale vechi de sute de ani

Descoperire unică pe malul Dunării: Monede din aur, ghiulele şi pumnale vechi de sute de ani

Descoperire unică pe malul Dunării: Monede din aur, ghiulele şi pumnale vechi de sute de ani
Publicat: 27.10.2018
Arme unice şi monede din secolele XVI-XVIII au fost descoperite pe malurile Dunării. Obiectele descoperite mulţumită nivelului scăzut al fluviului ar fi făcut parte dintr-o navă comercială ce s-ar fi scufundat în secolul XVIII.
Printre monedele descoperite sunt şi unele rare ce ar fi fost utilizate în perioada Papei Clement XII sau a regelui francez Ludovic al XIV-lea
 
Obiectele din fier, precum părţile din navă, pumnale sau ghiulele au fost descoperite în aceeaşi zonă din apropierea oraşului Erd, aflat la 25 de kilometri de Budapesta. Conform Mail Online, cercetătorii Muzeului Ferenczy din Szentendre, aflat în nordul Ungariei, au realizat descoperirea recent. Gabor Gulyas, directorul muzeului, afirmă că un arheolog amator a descoperit iniţial comoara, ce conţine monede din aur şi arme străvechi. 
 
Specialiştii cred că o navă s-a scufundat în zonă, iar în prezent încearcă să determine momentul în care a avut loc. Una dintre cele 2.000 de monede datează din 1743, perioada de domnie a Mariei Tereza. De asemenea, şi o monedă de 22 de carate ce aparţine secolelor XVII-XVIII a fost descoperită. Artefactele vor fi expuse în muzeu în jurul anului 2020.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase