Home » Istorie » O serie de ”piramide chinezeşti” a fost construită pentru a se alinia cu Steaua Polară

O serie de ”piramide chinezeşti” a fost construită pentru a se alinia cu Steaua Polară

O serie de ”piramide chinezeşti” a fost construită pentru a se alinia cu Steaua Polară
Publicat: 03.12.2018
Zeci de morminte create în perioada străveche a Chinei pentru persoanele importante ale dinastiilor Han şi Song ar fi fost construite pentru a se alinia cu steaua polară.

În cadrul unui nou studiu, unde au fost investigate peste 40 de „piramide chinezeşti” construite după complexul funerar complex al primului împărat al ţării, s-a descoperit că unele structuri nu sunt orientate către punctele cardinale, sau cele patru direcţii principale, după cum se credea anterior.

Conform Mail Online, de-a lungul timpului, axa planetei noastre s-a modificat treptat, astfel polii celeşti s-au modificat. În timp ce în prezent Polul Nord se aliniează cu Steaua Polară, numită Polaris, acest lucru nu exista în urmă cu mii de ani, când au fost construite structurile.

Conform unui nou studiu, astronomii din China străveche erau conştienţi de mişcarea axei planetei. Astfel ei nu au aliniat mormintele cu Polul Nord din acel moment, ci au creat mormintele pentru a urma traiectoria lui Polaris, care ar fi reprezentat în viitor polul celest. Cu ajutorul imaginilor din satelit şi a observaţiilor realizate la sol, specialiştii au descoperit două grupuri de monumente în zona nord-vestică a regiunii Xian , aflată pe malul răului Wei.

În cele peste 40 de morminte au fost înhumaţi membrii ai dinastiei Han şi Song. Cercetătorii susţin că aceste morminte sunt inspirate de complexul funerar al împăratului Qin Shihung-di, complex celevru prin prizma Armatei de Teracotă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Împăratul Qin: omul care a făurit China

Un joc vechi de peste 2.000 de ani a fost găsit într-un mormânt din China. ”Avansând împreună, ne ameninţăm reciproc”

Descoperire epocală în China. Arheologii au găsit o adevărată comoară într-un mausoleu vechi de peste 2.000 de ani

O sabie de acum 2.300 de ani, în stare perfectă, descoperită într-un mormânt

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase