Home » Istorie » O mască din piatră, veche de 9.000 de ani, a fost descoperită de arheologii din Israel

O mască din piatră, veche de 9.000 de ani, a fost descoperită de arheologii din Israel

Publicat: 04.12.2018
O mască stranie, folosită în cadrul ritualurilor familiilor din urmă cu 9.000 de ani, a fost descoperită de arheologii din Israel. Obiectul ce înfăţişează un chip uman a fost descoperit pe malul vestic al ţării.

Specialiştii susţin că ar avea legături cu primele societăţi de agricultori, atunci când oamenii din Levant au început să treacă de la activităţile de vânător-culegător la un stil de viaţă bazat pe agricultură

Conform Mail Online, locuitorii din această zonă ar fi trecut la practici religioase mai complexe odată ce s-au stabilit într-o anumită zonă, pentru o perioadă mai îndelungată. Masca descoperită la începutul acestui an ar fi putut fi purtată pentru a reprezenta spiritele strămoşilor decedaţi, spun cercetătorii.

„Masca are un aspect foarte natural”, a declarat arheologul, Ronit Lupu. „Poţi vedea oasele pomeţilor şi o structură perfectă a nasului. Este o mască rară. Singura ce a fost descoperită în ultimii 35 de ani”, a adăugat el.

Masca a fost descoperită într-o aşezare evreiască de pe malul vestic, un teritoriu palestinian ocupat de către Israel după Războiul de Şase Zile din 1867. Disputele privind cărei ţări îi aparţine descoperirea reprezintă doar o parte a conflictului cu palestienii privint teritoriul. Specialiştioi susţin că aceste măşti neolitice erau utilizate în ceremonii sociale şi religioase.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sabii de sacrificiu, piramide si masti cu giuvaieruri in Marea Britanie

Misterul încă nedesluşit al Omului cu Mască de Fier. Cine a fost prizonierul încarcerat sub numele ”Eustache Dauger”

Masca funerară a lui Tutankhamon a fost distrusă iremediabil (FOTO)

Top 10 cele mai stranii tehnici de înfrumuseţare ale celor mai frumoase femei din istorie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase