Home » Istorie » O statuie a zeiţei Minerva, veche de 2.000 de ani, găsită într-o cutie de margarină

O statuie a zeiţei Minerva, veche de 2.000 de ani, găsită într-o cutie de margarină

O statuie a zeiţei Minerva, veche de 2.000 de ani, găsită într-o cutie de margarină
Publicat: 17.12.2018
O statuetă romană, veche de 2.000 de ani, ce o înfăţişează pe zeiţa Minerva, a fost ţinută într-o cutie de margarină. Descoperirea a fost realizată cu ajutorul detectoarelor de metale.

Muzeul din Marea Britanie a prezentat, recent, 1.267 de descoperiri realizate în Anglia, Ţara Galilor şi nordul Irlandei. Conform The Guardian, printre artefacte sunt incluse obiecte din metal preistorice cât şi un ceas de buzunar din secolul XVII. Cea mai importantă descoperire este cea a statuetei zieţei cu ochii din argint.

Statuia a fost descoperită în apropierea unui sat din  Oxfordshire, în urmă cu mai bine de 10 ani, dar până acum s-a crezut că este vorba despre o copie modernă a artefactului.

Proprietarul terenului a amplasat statuia într-o cutie de margarină şi cel mai probabil a uitat de existenţa sa. Anul acesta, Len Jackman, un şofer de camion pensionat, i-a cerut fermierului permisiunea de a căuta comori pe terenul său.

Statuia din aliaje de cupru şi plumb o înfăţişează pe Minerva, zeiţa romană a înţelepciunii, şi datează din primul sau al doilea secol, fiind cel mai probabil ataşată pe un altar. Capul său a fost detaşat de corp, dar găsirea doar a capului este remarcabilă, spun arheologii.

„Este un obiect atât de uimitor şi ar putea fi un artefact minunat pentru colecţia unui muzeu”, a declarat Michael Lewis. Printre celelalte obiecte prezentate de muzeu se numără un pandantiv din aur ce are o vechime de 3.500 de ani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire de excepţie în Italia: un mormânt intact vechi de peste 2.300 de ani poate oferi detalii unice cu privire la începutul Republicii Romane

Descoperire extraordinară! O statuie IMENSĂ a faraonului Ramses al-II-lea a fost descoperită în nămolul de la periferia unui oraş-Galerie Foto

Un mormânt antic misterios, cel mai mare descoperit vreodată în Grecia, oferă descoperiri fără precedent (GALERIE FOTO)

India a inaugurat cea mai mare statuie din lume – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase