Home » Istorie » Ce se află sub Castelul Corvinilor? Scanările radar au scos la iveală informaţii surprinzătoare

Ce se află sub Castelul Corvinilor? Scanările radar au scos la iveală informaţii surprinzătoare

Publicat: 19.12.2018
Castelul Corvinilor, cunoscut şi sub numele de Castelul Huniazilor sau Castelul Corvineştilor, a atras de-a lungul timpului atenţia istoricilor care îl consideră şi locul unde ar fi fost închis pentru o perioadă necunoscută de timp Vlad Ţepeş. Specialiştii Universităţii din Princeton au încercat să determine ce se află sub Castelul Corvinilor din Transilvania. Din cauza secolelor în care castelul a fost reconsolidat, arheologii nu au fost siguri care este fundaţia originală a castelului.

O nouă cercetare în care au fost utilizate scanări radar ale solului de sub structură arată că părţi ale Castelului Huniazilor, aflat în Hunedoara, erau susţinute de roci sau structuri realizate de om. Conform FoxNews, descoperirile au fost prezentate în cadrul conferinţei anuale a Uniunii Americane de Geofizică, desfăşurate în 12 decembrie.

Castelul Corvinilor datează din secolul XIV, moment în care acesta avea rol de fortăreaţă, apoi în secolul XV locul a fost transformat în castel, afirmă Isabel Morris, doctorand din cadrul universităţii Princeton (New Jersey) care a şi condus echipa de cercetare de la Castelul Huniazilor.

În secolul XV aici ar fi fost întemniţat Vlad Ţepes de către Iancu de Hunedoara, cel care a supervizat şi prima expansiune a Castelului Corvinilor. Alte două extinderi ale structurii au avut loc în secolele XVII şi XIX. Morris susţine că structura este o construcţie din perioade diferite şi că, în timp, în zonă au avut loc multiple excavări, iar hărţile locului sunt neconsecvente. Morris a explicat că din această cauză au ales să utilizeze un radar ce penetrează solul pentru realizarea studiului. „Pentru a realiza o reconstrucţie clară, trebuia să înţelegem de unde provin toate aceste bucăţi”, afirmă Morris. Scanările au ajutat cercetătorii să identifice şi un complex administrativ construit în secolul XVII.

„Acestea sunt date importante pentru conservarea sit-ului arheologic” de la Castelul Corvinilor (Huniazilor), a declarat Morris.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Castelul Corvinilor din Hunedoara, printre cele „10 castele de poveste” din lume (GALERIE FOTO)

Castelul Corvinilor, capodopera arhitecturală din România, una dintre cele mai mari fortăreţe din Europa – Galerie Foto

Vlad Ţepeş, unul dintre cele mai CONTROVERSATE personaje din istoria Românilor

5 mituri demontate despre Vlad Ţepeş. Cum a ajuns voievodul să fie asociat cu personajul Dracula

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase