Home » Istorie » De ce a fost Coranul popular printre creştinii din America Centrală a secolului XVIII

De ce a fost Coranul popular printre creştinii din America Centrală a secolului XVIII

De ce a fost Coranul popular printre creştinii din America Centrală a secolului XVIII
Publicat: 13.01.2019
Islamul a existat în America de Nord timp de sute de ani chiar din perioada în care sclavii capturaţi în Africa şi-au adus religia cu ei. În 1700, traducerea în engleză a Coranului a devenit un bestseller printre protestanţii din Anglia şi coloniile americane. Unul dintre cititorii cărţii a fost Thomas Jeferson.

Copia personală a Coranului deţinută de Jefferson a atras atenţia la începutul lui 2019, când Rashida Tlaib, una dintre primele femei musulmane alese în Congres, a declarat că îl va utiliza în cadrul ceremoniei jurământului de investire (mai târziu a decis să utilizeze propria carte), scrie History.

„Coranul a devenit popular printre protestanţii din Anglia şi America de Nord din pură curiozitate”, a declarat Denise A. Spellberg, profesor de istorie din cadrul Universităţi din Texas. „Un alt motiv este reprezentat de faptul că persoanele considerau Coranul o carte a legilor şi a modului de înţelegere a musulmanilor cu care aveau nenumărate interacţiuni”, a adăugat ea.

Atunci când Jefferson şi-a adus Coranul în timp ce era student la drept în 1765, el avea ca motivaţie înţelegerea legilor otomanilor. Acest lucru ar fi influenţat intenţiile sale privind Statutul Virginiei pentru libertatea religioasă pentru protejarea drepturilor religioase ale „evreilor, creştinilor şi hinduşilor şi celor oricărei persoane fidele oricărei religii”.

Coranul lui Jefferson a fost tradus de către avocatul britanic George Sale în 1734. Aceasta a fost prima traducere directă a Coranului din arabă în engleză şi a rămas traducerea definitivă în engleză a cărţii până în 1800. În introducere, Sale scria că scopul cărţii este să ajute protestanţii să înţeleagă Coranului pentru a putea avea orgumente împotriva lui.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Misterele Coranului, dezlegate de o inscriptie straveche

Versete din Coran au aparut pe trupul unui copil

Muhammad – Profetul lui Allah, profetul sabiei

„Coranul din Birmingham”, o nouă relicvă religioasă care ar putea „rescrie” istoria Islamului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase