Home » Istorie » Un rechin preistoric cu dinţii ce au forma ”navelor spaţiale” a fost descoperit în albia unui râu străvechi

Un rechin preistoric cu dinţii ce au forma ”navelor spaţiale” a fost descoperit în albia unui râu străvechi

Publicat: 26.01.2019
Rămăşiţele unui rechin de apă dulce, ce înota în râurile din Dakota de Sud acum 67 milioane de ani, au fost descoperite de cercetători.

Dinţii creaturii preistorice de aproape două tone sunt similari cu cei ai unor rechini din prezent. Conform Independent, dinţii – ce le-au amintit specialiştilor de navele spaţiale din jocul Galaga din 1980 – ce au oferit creaturii şi denumirea: Galagadon nordquistae.

Rechinul a fost descoperit în sedimentul străvechi alături de Sue, un specimen faimos de Tyrannosaurus rex, ce se află la Muzeul de Istorie Naturală din Chicago. Specialiştii nu au găsit, însă, nicio urmă a interacţiunii dintre cele două creaturi. „Galagadon nu dorea să transforme T. rex-ul în pradă sau orice alt dinozaur regăsit în râu”, a declarat Terry Gates, paleontolog din cadrul Universităţii de Stat din Carolina de Nord. „Dinţii acestui rechin erau buni pentru prinderea peştilor mici şi pentru zdrobirea crustaceelor”, a adăugat cercetătorul.

Credit foto-Terry Gates

Karen Nordquist, din cadrul Muzeului Field, ce a ajutat la descoperirea fosilei, afirmă că dinţii au fost greu de descoperit.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O nouă specie de rechin preistoric uriaş a fost descoperită. Era o adevărată ”maşinărie de ucis”

Megalodon – Monstrul total din adancuri

Un dinte al uriaşului rechin Megalodon a fost furat

Razboi preistoric: Rechin vs Crocodil

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase