Home » Istorie » Toaletă bizară medievală ”cu trei locuri” descoperită de arheologi

Toaletă bizară medievală ”cu trei locuri” descoperită de arheologi

Alexandru Voiculescu 02.19.2019
Toaletă bizară medievală ”cu trei locuri” descoperită de arheologi
Replica unui capac de toaletă rar de secol XII va fi expusă la The Museum of London Docklands în acest an. Piesa a aparţinut unei clădiri de la malul River Fleet din Londra, care acum este un râu subteran ce se varsă în Tamisa. În trecut însă, acesta era o apă curgătoare importantă în capitala britanică.

Fiind vedeta expoziţiei intitulată ”Secret Rivers” („Râuri secrete”), capacul de toaletă este unul dintre artefactele descoperite în proximitatea râurilor din Londra, printre care se numără săbii, suliţe şi topoare care datează din Era Bronzului până în Evul Mediu, scrie Fox News.

Scândura, găurită în trei locuri, forma o toaletă lângă malul râului (astăzi) subteran. După cum se observă, intimitatea iese din discuţie, întrucât londonezii puteau defeca unul lângă altul.

Armele au fost probabil aruncate în Tamisa şi în afluenţii lui ca ofrande, probabil în încercarea de a controla apele. „Săbiile sunt în stare bună, indicând că erau obiecte valoroase, plasate deliberat în râu”, au precizat reprezentanţii muzeului.

„Timp de mii de ani oamenii au trăit de-a lungul râurilor din Londra de azi. Aceste ape erau vitale pentru viaţa de zi cu zi şi de asemenea aveau un rol spiritual important”, a precizat Kate Sumnall de la Museum of London. „Arheologia acestor râuri este fascinantă; o bogăţie de obiecte care oferă viziuni uimitoare despre trecut”, a adăugat aceasta.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum să eviţi contractarea diverselor boli atunci când foloseşti o toaletă publică

Presa din Rusia afirmă că o toaletă de pe Staţia Spaţială Internaţională a refulat. Cum afectează asta relaţia cu SUA

”Monstrul” din sistemul de canalizare, lung cât şase autobuze, descoperit într-un oraş din Anglia

Îngrijitorul scaunului şi al nevoilor fiziologice – cel mai ”intim” servitor al regelui