Home » Istorie » Un şantier naval, vechi de 2.000 de ani, descoperit în Egipt

Un şantier naval, vechi de 2.000 de ani, descoperit în Egipt

Publicat: 25.02.2019
Arheologii din Egipt au descoperit un străvechi şantier naval în nordul peninsulei Sinai. Ei consideră că ar avea o vechime de cel puţin 2.000 de ani.

În cadrul unei postări pe Facebook, ministrul antichităţilor din Egipt a explicat că zona conţine două docuri, separate de o clădire rectangulară.

Autorităţile egiptene  afirmă că excavaţiile au avut loc în Tel Abu Saifi, despre care se crede că ar fi fost locaţia fortăreţei romane din Silla. Şantierul naval datează din perioada Ptolemeică (332 î.Hr. – 30 î.Hr.) şi a fost conectat în trecut unei zone a Nilului printr-un lac. Atât lacul, cât şi legătura cu Nilul au secat, scrie FoxNews.

Sursa-Facebook/Ministerul Antichităţilor Egipt

În afară de bucăţile de lemn ce erau utilizate pentru repararea navelor, arheologii au descoperit cuie străvechi, ceramică şi oase de peşte. Dinastia Ptolemeică a fost fondată de unul dintre ofiţerii lui Alexandru cel Mare şi s-a încheiat după sinuciderea Cleopatrei a-VII-a din 30 î.Hr. Din acel moment, a început perioada romană din Egipt, ce a durat până la cucerirea zonei de către islamici în secolul VII.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un grup de cercetători a descoperit cum exerciţiile militare NATO duc la moartea a nenumărate balene

Fascinantele bărci funerare ale popoarelor germanice

Bismarck, nava de război a Germaniei naziste care a ţinut la respect întreaga flotă britanică, dar pentru puţin timp

O epavă a unei nave de război importante din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase