Home » Istorie » O ”peşteră ritualică” a mayaşilor, neatinsă de 1.000 de ani, conţine o comoară arheologică uimitoare – FOTO

O ”peşteră ritualică” a mayaşilor, neatinsă de 1.000 de ani, conţine o comoară arheologică uimitoare – FOTO

Publicat: 08.03.2019
Arheologii mexicani au descoperit o peşteră care conţine mai multe relicve ale mayaşilor. Acestea pot scoate la iveală mai multe indicii despre civilizaţia antică.

Sistemul de peşteri, despre care se crede că a fost sigilat acum 1.000 de ani, este cunoscut ca „Zeul Jaguar” sau Balamku şi conţine cel puţin 150 de artefacte, scrie Fox News.

Conform cercetătorilor, accesul dificil la peşteră a crescut calităţile sale sacre, sugerând că era folosită pentru ritualuri. Există nenumărate rămăşiţe ale vaselor de ceramică, multe ilustrând zeul apei Tlaloc. Ar exista chiar şi rămăşiţe ale oaselor umane, conform cercetătorilor.

Credit: Karla Ortega/National Institute of Anthropology and History

„Balamku va ajuta la rescrierea istoriei Chichen Itza din Yucatan. Sute de artefacte arheologice care ţin de şapte ofrande descoperite până acum, se află într-o stare uimitoare de conservare”, a precizat Guillermo de Anda, cercetător la Institute of Anthropology and History din Mexic. „Întrucât contextul a rămas sigilat timp de secole, conţine informaţii extrem de importante cu privire la formarea şi prăbuşirea oraşului”, a adăugat acesta.

Conform relatărilor, arheologii au fost nevoiţi să se târască pe burtă prin multe pasaje pentru a ajunge la camerele secrete.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Arheologii mexicani au descoperit un oraş maya important, ce se întinde pe 22 de hectare (VIDEO)

Un ”megalopolis” mayaş a fost descoperit sub jungla din Guatemala. ”Vom avea nevoie de 100 de ani pentru a înţelege pe deplin informaţiile obţinute”

Atrocităţile culturii maya: oamenii de ştiinţă au descoperit un mormânt plin cu trupuri dezmembrate

Artefacte mayaşe folosite în sacrificii rituale, descoperite pe fundul unui lac sacru

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase