Home » Istorie » O sculptură misterioasă din Italia ar putea fi opera lui Leonardo da Vinci

O sculptură misterioasă din Italia ar putea fi opera lui Leonardo da Vinci

O sculptură misterioasă din Italia ar putea fi opera lui Leonardo da Vinci
Publicat: 12.03.2019
Curatorii de artă din Italia au prezentat ceea ce ei cred că este ultima sculptură care a supravieţuit a lui Leonardo da Vinci. „Fecioara şi copilul care râde”, care a fost până acum atribuită artistului italian Antoni Rossellino, ar fi putut fi creată de da Vinci în 1472.

Sculptura a fost prezentată recent ca parte din colecţia ”Verrochio, il mastro di Leonardo”, care are loc la Palazzo Strozzi din Florenţa până în luna iulie, scrie Fox News.

Sculptura înaltă de aproximativ 50 de centimetri, realizată din argilă roşie, o prezintă pe Fecioara Maria care se uită la Iisus Hristos.

Experţii susţin că trăsăturile cheie ale operei de artă sunt similare cu desenele realizate de da Vinci. Cercetătorul italian Francesco Caglioti, care predă la Universitatea din Napoli, conduce demersul de atribuire a lucrării lui Leonardo da Vinci. Caglioti a precizat că istoricul John Pope-Hennessy, care i-a atribuit sculptura lui Rossellino, avea obiceiul de acorda creditul pentru diferite lucrări în funcţie de dorinţele sale, fără multe dovezi. Pope-Hennessy a murit în 1994.

De asemenea, într-un proiect separat, o nouă analiză a operei ”Mona Vanna”, un desen în cărbune care a intrigat experţii timp de secole, se sugerează că a fost de fapt creat tot de da Vinci.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Maşinile de război ale lui Leonardo Da Vinci care erau cu mult înaintea timpului său. Geniul italian şi-a sabotat probabil propriile invenţii pentru a nu fi folosite în război

Descoperire rară într-una dintre lucrările lui Leonardo Da Vinci: detaliul ascuns lăsat de naturalistul italian, găsit după mai bine de 5 secole – FOTO

Geniul artistic al lui Da Vinci s-a dovedit a fi o consecinţă a strabismului de care suferea

Farmecul operei Mona Lisa poate fi rezultatul unei boli? Descoperirea făcută de un doctor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase