Home » Istorie » A fost descoperită epava unei nave americane reprezentative, scufundată în cea mai neagră perioadă din Al Doilea Război Mondial pentru SUA

A fost descoperită epava unei nave americane reprezentative, scufundată în cea mai neagră perioadă din Al Doilea Război Mondial pentru SUA

Publicat: 16.03.2019
Epava portavionului USS Wasp din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită în Marea Coralilor. Au trecut mai bine de 70 de ani de la scufundarea sa în timpul campaniei Guadalcanal.

Wasp a fost găsită pe fundul mării de experţii de pe vasul RV Petrel, care face parte din organizaţia de cercetare Vulcan, fondată de Paul Allen, cofondatorul Microsoft, scrie Fox News.

Portavionul escorta întăririle la Guadalcanal atunci când a fost lovit de patru torpile lansate de submarinul japonez I-19 pe 15 septembrie 1942. Din cei 2.162 membri ai echipajului, 176 au murit în atac.

Credit: Vulcan Inc./Navigea Ltd, R/V Petrel

Echipajul s-a văzut nevoit să abandoneze nava, neputând să lupte împotriva atacurilor. Într-o declaraţie, reprezentanţii organizaţiei au notat că, deşi torpilele au cauzat un adevărat iad, echipajul de pe Wasp a fost reticent în abandonarea navei până când toţi membrii puteau fi salvaţi.

Nava a fost prima de pe care s-au lansat avioane americane. Aceasta a fost şi în Islanda în 1941 şi în Malta în aprilie şi mai 1942.

Credit: Vulcan Inc./Navigea Ltd, R/V Petrel

„Wasp a fost în marina Statelor Unite în cel mai jos punct al acesteia, la începutul celui de Al Doilea Război Mondial. Piloţii săi şi echipajul, cu sacrificiul şi curajul lor, au fost cei care au ţinut linia împotriva japonezilor când aceştia aveau din urmă aveau superioritate”, a precizat amiralul Samuel Cox, director al Naval History and Heritage Command. 

Aflându-se la o adâncime de circa 4.300 de metri, imaginile realizate de o dronă subacvatică arată părţi din epava vasului şi a unui avion Avenger.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost descoperită epava avionului Ameliei Earhart? Cercetătorii din Papua Noua Guinee au identificat o posibilă zonă a epavei

Arheologii susţin că au găsit epava navei lui James Cook, rezolvând unul dintre cele mai mari mistere ale adâncurilor mării

O epavă a unei nave de război importante din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită

O nouă descoperire impresionantă pe epava unde acum 116 ani s-a găsit celebrul mecanism Antikythera. ,,Este neobişnuit să descoperi asta”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase