Home » Istorie » Cercetătorii au interpretat inscripţiile culturii Cherokee din peşterile din Alabama

Cercetătorii au interpretat inscripţiile culturii Cherokee din peşterile din Alabama

Cercetătorii au interpretat inscripţiile culturii Cherokee din peşterile din Alabama
Publicat: 14.04.2019
Pentru prima dată, o echipă de cercetători a interpretat inscripţiile culturii Cherokee în Peştera Manitou, Alabama. Acestea scot la iveală dovezi ale activităţilor ceremoniale într-o perioadă de criză pentru popor, care au fost luaţi din teritoriul ancestral şi trimişi spre vest pe Drumul Lacrimilor în secolul al XIX-lea.

„Acestea sunt primele inscripţii ale culturii Cherokee găsite într-o peşteră şi primele care au fost traduse într-un asemenea context”, a precizat Jan Simek, preşedinte emerit la University of Tennessee. Simek este couautorul studiului publicat recent în Antiquity. „Ne spun ce făceau în peşteră oamenii care au scris pe pereţi şi oferă o legătură directă a modului în care unii băştinaşi americani vedeau peşterile ca locuri sacre”, a adăugat acesta.

Cercetătorii s-au concentrat pe două grupuri principale de inscripţii găsite în Peştera Manitou. Prima inscripţie prezintă un eveniment ritualic important care a avut loc în 1828. a doua serie de inscripţii este localizată pe tavanul din apropierea intrării în peşteră, scrie Phys. 

„Inscripţiile de pe tavan sunt scrise invers, ca şi cum ar fi adresate cititorilor din rocă”, a adăugat Simek. „Acestea corespund cu o parte din inscripţie care spune ‘sunt nepotul tău’. Este modul în care cei din cultura Cherokee s-ar fi adresat strămoşilor şi altor fiinţe supranaturale care locuiau în lume înainte de oameni”, a mai spus cercetătorul.

Inscripţiile analizate indică faptul că peşterile precum Manitou erau văzute ca locuri sacre şi potrivite pentru contexte religioase.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Drumul Lacrimilor: o pagină din istoria amerindienilor

Caz controversat în Statele Unite unde una dintre cele mai mari populaţii de amerindieni a interzis studiile genetice. Ce a stat la baza deciziei

Un studiu genetic oferă noi informaţii privind evoluţia culorii pielii

Lupta dintre colonişti şi indianul Norul Roşu, exemplul perfect de coliziune între două culturi total diferite

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase