Home » Istorie » Sculpturi cu forme umane vechi de 4.000 de ani, descoperite în Scoţia

Sculpturi cu forme umane vechi de 4.000 de ani, descoperite în Scoţia

Sculpturi cu forme umane vechi de 4.000 de ani, descoperite în Scoţia
Publicat: 16.12.2019
Arheologii nu au o idee clară despre rolul acestor sculpturi.

Arheologii de la ORCA, Orkney Research Centre for Archaeology, au descoperit nouă pietre sculptate cu forme umane în Arhipelagul Orkney, situat pe coasta Scoţiei. Aceste sculpturi au aproximativ 4.000 de ani, dar cercetătorii nu au putut identifica scopul pentru care au fost sculptate, notează Live Science.

Cele nouă sculpturi au o înălţime de 50 de centimetri şi au fost identificate în interiorul unei structuri formate din trei morminte. Descoperirea a fost făcută în timpul unor lucrări de infrastructură care au dus la descoperirea unei sculpturi; săpăturile realizate de către arheologi au dus la identificarea celorlalte opt.

Deşi scopul structurii rămâne necunoscut, dar, dat fiind faptul că pentru construirea acesteia au fost folosite aceste statui arată, conform arheologilor, că aceasta era importantă pentru comunitatea care a ridicat-o.

Arheologii au, de asemenea, şi o serie de dubii legate de cele nouă statui, dacă au fost sculptate pentru a reprezenta anumiţi oameni sau erau o reprezentarea abstractă. Unele dintre aceste statui seamănă foarte mult cu copurile umane. Ceretătorii se declară uimiţi de această descoperire, dat fiind faptul că, în general, statuile cu forme umane sunt foarte rare în Arhipelagul Orkney.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase