Home » Istorie » Un lansator din secolul al XVII-lea, descoperit în Croaţia

Un lansator din secolul al XVII-lea, descoperit în Croaţia

Un lansator din secolul al XVII-lea, descoperit în Croaţia
Credit foto: parcul Naţional Krka/ Croaţia
Publicat: 23.05.2020
Arheologii explică că au descoperit o „mackula”, un lansator care încă mai este folosit în cadrul unor ceremonii.

Arheologii au anunţat descoperirea unei piese de artilerie din secolul XVII-lea în timpul lucrărilor de conservare a ruinelor unui turn hexagonal al fortăreţei Necven din Croaţia.

Oamenii de ştiinţă explică faptul că au descoperit o „mackula”, un lansator de bombe, care mai este folosit chiar şi în prezent în cadrul unor ceremonii, cu precădere cele dedicate aniversării victoriei unui grup restrâns de croaţi şi veneţieni în faţa Imperiului Otoman, în anul 1715, notează The History Blog.

„Mackula este o altă descoperire valoroasă care va completa colecţia arheologică a Parcului Naţional Krka şi va contribui la valorificarea patrimoniului cultural şi istoric al regiunii noastre”, explică Nella Slavica, directoare a parcului.

Slavica spune că restaurarea cetăţii Necven este un proiect de lungă durată de conservare a patrimoniului, împreună cu activităţi pregătitoare pentru viitoarea construcţie a unui pod pietonal suspendat de 462 de metri peste râul Krka care leagă cetăţile Necven şi Trošenj.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase