Home » Istorie » Fortărețe și drumuri antice, dezvăluite de valul de căldură. Răstoarnă tot ce credeam că știm despre romani

Fortărețe și drumuri antice, dezvăluite de valul de căldură. Răstoarnă tot ce credeam că știm despre romani

Fortărețe și drumuri antice, dezvăluite de valul de căldură. Răstoarnă tot ce credeam că știm despre romani
Sursa foto: Jurnalul Britannia
Publicat: 11.06.2020

Fortărețe romane, drumuri, tabere miliare și vile au fost identificate în urma unei noi analize a fotografiilor aeriene surprinse în timpul valului de căldură din 2018 în Țara Galilor.

GALERIE FOTO

Urmele arse din lanuri au dezvăluit în timpul secetei în jur de 200 de situri antice.

Experții susțin că descoperirile de pe vremea romanilor sunt esențiale pentru a înțelege cum a fost cucerită și dominată Țara Galilor în urmă cu 2.000 de ani.

Cercetătorul Toby Driver spune că siturile descoperite „răstoarnă tot ce știm despre romani”. Driver adaugă că noile cercetări arată cum „a venit mașinăria militară romană în Țara Galilor rurală”.

Fortărețe și drumuri antice, dezvăluite de valul de căldură din 2018

În Monmouthshire, cercetătorii au identificat un nou castru (poziție militară defensivă). „Castrele sunt foarte interesante. Reprezintă popasuri pe care romanii le-au construit în teritorii ostile”, subliniază Driver.

Situl ar fi oferit poziții militare defensive, loc de campare și bucătării pentru cuptoare de pâine, transmite BBC.

„Asta se întâmpla pe vremea când Țara Galilor era încă un loc periculos pentru soldați. Aceștia erau încă sub atac”, a continuat dr. Driver.

Fortărețe și drumuri antice, dezvăluite de valul de căldură. Răstoarnă tot ce credeam că știm despre romani
Romanii au luptat timp de 20 de ani pentru a zdrobi triburile celtice. Sursa foto: Jurnalul Britannia

Întreaga zonă din sud-est până în nordul țării ar fi „presărată” cu astfel de situri, susțin experții. Armatele romane au luptat timp de 20 de ani pentru a zdrobi triburile celtice, în special în sudul Țării Galilor.

„Răstoarnă tot ce știm despre romani”

„Aceasta este doar al treilea castru din sud-estul Țării Galilor pe care l-am descoperit. Știm că trebuie să fie mai multe astfel de locuri care arată cum se mișca armata prin Țara Galilor. De asemenea, arată și rutele pe care le foloseau pentru a controla diferite părți din țară”, mai afirmă Driver.

Imaginile cu lanurile arată că situl avea structuri defensive interioare și exterioare, precum și o „zonă de ucis”. Locul a fost considerat anterior un templu, după ce o parte dintr-o statuie de bronz a zeului Marte a fost descoperită.

Însă, valul de căldură a dezvăluit că locul era cu certitudine o vilă romană, având structura camerelor foarte vizibilă.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Ultimul împărat al Imperiului Roman: Teodosiu I

Castrul roman de la Tirighina-Barboşi, monumentul istoric unic în estul Europei

Roma Antică, 6 întrebări cheie şi răspunsurile la acestea

Cum Imperiul Roman a putut deveni puternic cu ajutorul imigranţilor

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase