Home » Istorie » O fortăreață veche de 3.200 de ani, construită de egipteni, a fost descoperită în Israel

O fortăreață veche de 3.200 de ani, construită de egipteni, a fost descoperită în Israel

Publicat: 07.09.2020
O fortăreață veche de 3.200 de ani, construită de egipteni, a fost descoperită în Israel
Sursa foto: Emil Aljem / IAA

Arheologii din Israel au descoperit o fortăreața de 3.200 de ani, construită de egipteni și canaaniți, inamicii antici ai israeliților din Biblie. Fortăreața a fost construită pentru a-i ține pe filisteni departe de regiune, având ca scop rezistența la schimbările geopolitice din zonă.

GALERIE FOTO

Structura militară, poreclită Galon, datează de la mijlocul secolului al XII-lea î.Hr., atunci când personajele biblice Deborah și Samson ar fi trăit, potrivit Autorității Israeliene pentru Antichități (IAA).

Fortăreața subliniază cât de multă neliniște exista în regiune la acea vreme, a mai spus IAA. La acea vreme, locuitorii din regiune, cunoscută drept Canaan, erau conduși de egiptenii antici.

Fortăreața Galon a fost descoperită de adolescenți

Apoi, israeliții și filistenii au ajuns în timpul secolului al XII-lea î.Hr., astfel că egiptenii și canaaniții au construit în cele din urmă fortăreața recent descoperită.

Adolescenți care desfășoară voluntariat pentru IAA au găsit fortăreața în timpul lucrărilor de excavare din apropiere de Kibbutz Galon, o comunitate la aproape 70 de kilometri sud de Ierusalim. Rămășițele structurii și artefactele din ceramică descoperite în interior sunt remarcabile. Fortăreața avea turnuri de veghe în toate cele patru colțuri ale sale, precum și un prag la intrare, sculptat din rocă masivă și care cântărește 3,3 tone.

Cum arăta interiorul structurii

Atunci când oamenii intrau în fortăreața, construită în stilul arhitectural egiptean, ar fi văzut grădina interioară pavată cu lespezi de piatră și coloane în centru. Fiecare latură a fortăreței avea camere, în interiorul cărora arheologii au găsit sute de vase de ceramică, unele întregi, inclusiv un bol și o cană care cel mai probabil erau folosite pentru ritualuri religioase, a mai adăugat IAA, potrivit Live Science.

Descoperirea fortăreței Galon „oferă o perspectivă fascinantă asupra poveștii perioadei relativ necunoscute din istoria țării”, a declarat Talila Lifshitz, de la Jewish National Fund.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cine ar fi fost, de fapt, forțele care au „invadat” Egiptul în urmă cu 3.600 de ani

Un tezaur de monede de aur descoperit în Israel

Cea mai veche fabrică de săpun a fost descoperită în Israel

Fortărețe și drumuri antice, dezvăluite de valul de căldură. Răstoarnă tot ce credeam că știm despre romani

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase