Home » Istorie » Un ascensor istoric, descoperit în timpul unor lucrări de restaurare a unui hotel din Florida

Un ascensor istoric, descoperit în timpul unor lucrări de restaurare a unui hotel din Florida

Un ascensor istoric, descoperit în timpul unor lucrări de restaurare a unui hotel din Florida
Aparent acestea a fost primul ascensor electric al clădirii. Credit foto: St. Petersburg Museum of History
Publicat: 10.10.2020

Aparent acestea a fost primul ascensor electric al clădirii.

Muncitorii care au restaurat un hotel istoric din secolul al XIX-lea au descoperit un ascensor electric, primul de acest fel din clădire, ascuns după un perete.

Cablurile de deasupra cabinei au fost tăiate și arborele și casa scărilor au fost închise cu zeci de ani în urmă, dar nimic altceva nu a fost atins.

GALERIE FOTO

Cabina este în stare excelentă, la fel ca și mașinile folosite în trecut pentru a o pune în mișcare. O placă din interior indică faptul că este un produs al companiei Warner Elevator Manufacturing Company din Cincinnati, Ohio, notează The History Blog.

Istoria orașului Sankt Petersburg, California

Hotelul Detroit joacă un rol important în legenda întemeierii orașului în care se află. Generalul John C. Williams a cumpărat terenul din Golful Tampa care va deveni orașul Sankt Petersburg în 1876. El a oferit imigranților ruși și magnatului căilor ferate Peter Demens proprietatea viitorului hotel Detroit în schimbul extinderii căii ferate Orange Belt în noul oraș. Legenda spune că cei doi au aruncat o monedă pentru a vedea care dintre ei va ajunge să numească orașul pe care l-au cofondat. Demens a câștigat și l-a numit Sankt Petersburg după orașul său natal.

Sankt Petersburg a fost înființat ca oraș în 1892, cu o populație de 300. Până la începutul secolului XX, strada centrală a orașului avea o bancă, un han, un alt hotel, un agent imobiliar, o farmacie, un magazin de bijuterii și un magazin de pălării. O afacere de transport maritim, axată pe pescuit, a devenit prima industrie importantă a orașului.

Hotelul a fost construit în stilul Queen Anne, o formă particulară a stilului baroc englezesc și a fost deschis în 1888 cu 40 de camere, dar fără oaspeți. Hotelul se aflau pe un drum neasfaltat, fără magazine sau alte afaceri învecinate, fără case, fiind aproape doar de capătul căii ferate Orange Belt. Hotelul a intrat în circuitul vizitatorilor anul următor, când calea ferată a oferit pachete turistice în Sankt Petersburg și pentru hotelul său de top, Detroit

Hotelul Detroit a crescut odată cu orașu, iar o extindere a construcției spre vest din anul 1910 a dus la construirea a 63 de noi camere. O altă extindere, de data aceasta spre est în 1914, a adăugat din nou mai mult spați. Ultimele sale zile ca hotel au fost 1993. După aceea, a fost transformat în spațiu apartamente în 2002 și în 2010 a desemnat un reper istoric local în Registrul locurilor istorice din Sankt Petersburg. Astăzi, etajul inferior este renovat de Grupul de ospitalitate Segreti pentru a fi utilizat ca restaurant și pizzerie și fabrică de bere.

Redescoperirea ascensorului și viitorul Hotelului Detroit

Ascensorul electri care a fost redescoperit în timpul acestor lucrări nu a fost instalat în timpul construcției inițiale a hotelului în 1888. Este un model electric, iar Sankt Petersburg a fost conectat la rețeaua de electricitate în august 1897, astfel încât acest ascensor datează din ultimii doi ani ai secolului al XIX-lea.

Acum arhitecții plănuiesc restaurarea și încorporarea elementelor redescoperite ale clădirii din 1888 în piesele centrale ale designului noii atracții. Liftul ar putea să fie folosit ca separeu sau va deveni o cabină foto.

„Vom încerca să-i redăm gloria istorică și să scoatem la iveală ceea ce a ascuns această clădire atât de mult timp ”, a declarat purtătoarea de cuvânt a grupului Segreti, Dana Speer.

Citește și:

Refacerea Cazinoului din Constanţa scoate la iveală descoperiri impresionante

Restauratorii Castelului Sforza au făcut o descoperire uluitoare sub 17 straturi de var: o pictură murală de Leonardo Da Vinci!

A fost descoperită o încăpere secretă în Domus Aurea, celebrul palat al lui Nero

Într-o biserică antică din Betleem a fost făcută o descoperire neaşteptată. ”A fost un moment foarte emoţionant” – FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase