Home » Istorie » Au fost descoperite locuințe ale sclavilor de acum 300 de ani, pe o plantație istorică din sudul Maryland

Au fost descoperite locuințe ale sclavilor de acum 300 de ani, pe o plantație istorică din sudul Maryland

Au fost descoperite locuințe ale sclavilor de acum 300 de ani, pe o plantație istorică din sudul Maryland
Credit foto: Facebook Maryland State Highway Administration
Publicat: 04.11.2020

Arheologii au anunțat descoperirea unor locuințe ale sclavilor care au trăit acum circa 300 de ani pe o plantație iezuită istorică din sudul Maryland.

După descoperirea rămășițelor colibelor, arheologii au început recuperarea artefactelor care au stat îngropate sub câmpuri agricole din Newtowne Neck State Park, în districtul Saint Mary, în apropiere de un conac de cărămidă din secolul al XVIII-lea ocupat odinioară de misionari iezuiți.

Primele indicii sugerează că aceste locuințe ar data din jurul anilor 1700.

GALERIE FOTO

„Iezuiții au fost prolifici în păstrarea evidenței lor, dar au fost puțini supraviețuitori ca sclavi afro-americani care au lucrat câmpurile și au slujit Biserica Catolică”, a declarat Julie Schablitsky, arheolog șef al Departamentului de Transport din Maryland.

„Dacă a existat vreodată un loc în Maryland care să conțină povestea diverselor culturi al căror scop era găsirea libertății religioase într-un mediu de conflict, sacrificiu și supraviețuire, acesta este”, a adăugat ea.

Descoperirile făcute cu ajutorul detectoarelor de metale

Arheologii au folosit detectoare de metale pentru a identifica locațiile primelor colibe, unde sclavii au lăsat dovezi ale existenței lor în pipe de tutun din lut sparte, cupe ceramice și cuie ruginite.

Documentele vechi menționează vânzarea a 272 de sclavi din Maryland în 1838, inclusiv a celor care locuiau la Newtown Manor. Urmașii acestor afro-americani au fost găsiți în Maryland și în alte părți ale SUA. Unul dintre ei este reverendul Dante Eubanks, un locuitor din Leonardtown, care și-a urmărit istoricul familiei până la această plantație.

„Să pot sta exact în locul în care strămoșii mei au trăit și au îndurat este o experiență puternică. Trebuie să ne amintim aceste povești, ele sunt importante pentru istoria și vindecarea noastră”, a adăugat el.

Sclavia din America de Nord a început în 20 august 1619 odată cu aducerea primilor 20 de sclavi de origine africană pe o plantație de tutun din Jamestown, prima așezare a coloniștilor englezi. În colonia Maryland, sclavii din Africa au fost aduși pentru prima dată în 1634.

Vă recomandăm să citiți și:

A fost identificat ultimul supravieţuitor al sclaviei. ”Ea reprezintă doar o singură voce, dar este reprezentativă pentru toţi cei care au fost uitaţi”

Cinci evadări captivante din perioada sclaviei. Povestea adevăratei Eliza, devenită personaj în ”Coliba Unchiului Tom”

Descoperirea unei nave, prima dovadă materială a traficului cu sclavi mayași

Oase vechi de 500 de ani spun povestea primilor sclavi africani din America

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase