Home » Istorie » Un castel vechi de 2.800 de ani a fost descoperit în estul Turciei

Un castel vechi de 2.800 de ani a fost descoperit în estul Turciei

Un castel vechi de 2.800 de ani a fost descoperit în estul Turciei
Credit foto: Abaca Press / AA /ABACA / Hepta
Publicat: 30.06.2021

O echipă de arheologi a dezgropat, în estul Turciei, un castel datând din regatului Urartu.

Rămășițele castelului, datând din urmă cu 2.800 de ani, au fost descoperite în timpul unui proiect de excavare sponsorizat de Universitatea Yüzüncü Yıl din Van într-o zonă muntoasă, la o altitudine de 2.500 metri, în districtul Gürpinar din estul provinciei Van.

În afară de ziduri și rămășițe ceramice, în castel a fost descoperită și o cisternă mare cu o adâncime de 6,5 metri, o lungime de 6,5 metri și un diametru de 2,5 metri.

GALERIE FOTO

„Deși se crede că datează din epoca Urartiană, precum Castelul Van, vedem că a fost folosit în cea mai mare parte în Evul Mediu”, a afirmat Rafet Çavușoğlu, șeful echipei de excavare și profesor de arheologie la Universitatea Yüzüncü Yıl din Van.

„Din piesele ceramice, cisternă și zidurile orașului înțelegem că acest loc a fost construit în urmă cu aproximativ 2.800 de ani”, a mai spus Çavușoğlu.

O descoperire importantă

Potrivit acestuia, arheologii au descoperit că roci calcaroase și gresie au fost folosite la construcția zidurilor din regiune. „Acest castel este o descoperire foarte importantă pentru noi”, a mai spus el, potrivit Hurriyet Daily News

Hayrullah Tanis, primarul orașului Gürpinar, a afirmat că noua descoperire va contribui la bogăția istorică a districtului.

„În cooperare cu Universitatea Yuzuncu Yil din Van, am făcut o descoperire importantă aici. Am găsit un nou castel martor al perioadei urartiane și Evului Mediu. Această descoperire ne-a entuziasmat în ceea ce privește turismul și cultura”, a mai spus Tanis.

Vă recomandăm să citiți și:

Situaţia femeilor din Persia antică, dovada că în Antichitate exista egalitatea de gen

O statuie veche de 1.800 de ani a fost găsită într-un oraș antic din Turcia

Un tezaur de peste 600 de monede de argint din perioada romană, descoperit în Turcia

Un templu al zeiței Afrodita, vechi de 2.500 de ani, a fost dezgropat în Turcia

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase