Home » Istorie » Un flaut vechi de 1.600 de ani din os de vită, descoperit în Turcia

Un flaut vechi de 1.600 de ani din os de vită, descoperit în Turcia

Un flaut vechi de 1.600 de ani din os de vită, descoperit în Turcia
Castelul Zerzevan. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 11.12.2021

O echipă de arheologi a descoperit un flaut vechi de 1.600 ani şi un inel în formă de cheie din bronz. Vestigiile au fost dezgropate în timpul săpăturilor de la Castelul Zerzevan situat în districtul Çınar din Diyarbakır, Turcia.

Castelul Zerzevan a fost construit în secolul 4 d.Hr. şi a servit drept ultima garnizoană a Imperiului Roman de Răsărit. A fost abandonat din secolul al 7-lea şi redescoperit în urma săpăturilor arheologice din 2014.

Castelul se află pe lista nominalizărilor de a deveni sit protejat din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind una dintre cele mai conservate fortăreţe din lume. Profesorul Aytaç Coşkun, cel care a condus săpăturile, susţine că flautul atestă interesul soldaţilor bizantini pentru artă şi muzică, potrivit Mediafax.

Flautul a fost creat dintr-un os de vită

Flautul, datat din secolul 4 d.Hr., a fost creat dintr-un os de vită pe care au fost realizate şase găuri. Inelul cheie era folosit pentru a deschide cuferele care adăposteau obiecte valoroase. Acesta datează din secolele 4-5 d.Hr.

Profesorul mai declară că numărul vizitatorilor creşte pe zi ce trece de când castelul a crescut în popularitate.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase