Povestea doctorului care ar fi creat elixirul longevității și a trăit 148 de ani

12 09. 2022, 19:00

O piatră funerară interesantă poate fi găsită într-un cimitir din Hertfordshire, Anglia. Pe acest monument funerar scrie „În memoria lui William Mead, doctor în medicină, care a părăsit această viață la 28 octombrie 1652, la vârsta de 148 de ani, 9 luni, 3 săptămâni și 4 zile”. Măsura în care îi detaliază vârsta ar putea părea ciudată, asta până când aflăm povestea din spatele ei.

Se spune că, în timpul vieții, Mead a realizat medicamente care erau vândute în mai multe magazine. Printre aceste produse farmaceutice de casă se număra un elixir pentru viață lungă care, se pare, a fost într-adevăr foarte eficient pentru Mead.

Piatra sa funerară poate fi găsită într-un cimitir din Ware, un oraș situat la 24 de kilometri de Londra. Aici, Mead a devenit un fel de legendă locală, scrie IFL Science.

Ce semnifică, de fapt, piatra de mormânt?

Povestea spune că, după moartea sa, soția lui Mead a văzut o oportunitate în inscripționarea pietrei sale funerare. Cum ar fi mai bine să comercializeze un elixir pentru viață lungă decât să se laude cu vârsta de un secol și jumătate la care a ajuns creatorul său?

Într-o carte care conține toate mențiunile despre Hertfordshire, un pasaj indică faptul că investigațiile unui scriitor au dezvăluit că inscripția de pe piatra funerară a fost reînnoită.

Lespedea originală, aparent atât de uzată de vreme încât era vizibilă, fusese în schimb mutată pe treptele ușii de nord a bisericii.

Se pare că și restul pietrelor de mormânt ale familiei Mead au fost mutate „la marginea vechii curți a bisericii”, dar celebra piatră a doctorului Mead ar fi rămas, „așezată la același nivel cu iarba, la sud de biserică”.

O dorință a doctorului sau o idee ingenioasă de afaceri?

Articolul face, de asemenea, aluzie la faptul că Mead era probabil legat de „medicamentele brevetate ale doctorului Mead”, care erau vândute de farmaciștii de pe strada mare din Ware în secolul al XIX-lea, și că acest lucru ar putea explica aparenta reaprovizionare a pietrei sale funerare, deoarece a continuat să fie cooptată ca reclamă pentru preparatele sale pentru longevitate.

Potrivit înregistrărilor bisericii, aceasta a fost refăcută în ianuarie 1797 de către un pietrar din Hertford, David Cock, și finanțată de „administratorii bisericii din Ware”.

Este greu de stabilit cu certitudine dacă această abordare unică a marketingului a fost o cerere postumă a misteriosului Dr. Mead sau o mișcare ingenioasă de afaceri din partea soției sale și a viitorilor chimiști, dar cu siguranță este o piatră de mormânt interesantă.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Secretele îmbătrânirii, dezvăluite în cel mai amplu studiu privind longevitatea reptilelor

Longevitatea câinilor. Cât ar putea trăi prietenul tău cel mai bun?

Învățarea automată poate prezice longevitatea unui cuplu

Un studiu sugerează că sângele tinerilor poate fi secretul pentru longevitatea celor bătrâni