Test de cultură generală. Care țară are cele mai multe castele?

21 03. 2023, 11:00

Istoria europeană este frumos păstrată sub forma a mii de castele, forturi, sculpturi și monumente – care stau mândre să afișeze splendoarea unei lumi arhaice. Însă ce țară are cele mai multe castele?

Există multe castele în Europa și fortărețe în țări precum Anglia, Franța și Spania, dar Germania este primul loc în loc în lume atunci când vine vorba de castele.

Marea Epocă a Castelelor a început în Germania în jurul secolelor IX-X d.Hr., atunci când țara a construit numeroase castele pentru a spori apărarea strategică a țării.

Câte castele au fost construite în Germania?

În jur de 12.000 de castele germane au rămas astăzi, fie în ruine, fie în stare conservată. Cu toate acestea, numărul total de castele construite în Germania depășește 20.000, ceea ce face din această țară, statul cu cele mai multe castele din lume.

Burg Meersburg este cel mai vechi castel încă în picioare din Germania, construit în secolul al VII-lea.

Iată câteva dintre castelele proeminente din Germania, țara cu cele mai multe castele din lume, renumită pentru măreția arhitecturală și splendoarea sa istorică.

Castelul Wernigerode (Schloss Wernigerode)

Ridicându-se mândru în inima Munților Hartz, Castelul Wernigerode este o minune medievală construită în stil gotic.

A servit ca reședință temporară pentru regalitate, în special pentru curțile împăraților Sfântului Imperiu Roman, iar mai târziu a fost transformat în fortăreață în timpul Renașterii, în jurul secolului al XVI-lea.

Castelul Wernigerode. Foto: Profimedia

Din cauza lipsei de îngrijire și renovare, castelul a căzut în ruine în următoarele două decenii, dar a fost reconstruit treizeci de ani mai târziu în stil baroc.

În prezent, Castelul Wernigerode reflectă inspirațiile arhitecturale ale epocilor în care au fost făcute renovări. Castelul este deschis pentru turiști, având 50 de camere pline de decoruri de epocă.

Castelul Wernigerode este înconjurat de grădini naturale și păduri.

Castelul Reichsburg/Cochem

Situat în vestul Germaniei, Castelul Reichsburg se află pe malul râului Moselle, înconjurat de podgorii verzi și luxuriante. Castelul a fost construit inițial în jurul secolului al XI-lea, dar a fost distrus cu brutalitate de armata lui Ludovic al XIV-lea în secolul al XVII-lea.

Rămășițele castelului au fost aduse de un om de afaceri de succes în secolul al XIX-lea și restaurate cu o notă arhitecturală contemporană.

Castelul Reichsburg-Cochem. Foto: Profimedia

Castelul Reichsburg din zilele noastre este un amestec arhitectural de stil romanic și gotic, iar turnurile sale octogonale atrag atenția turiștilor din întreaga lume.

Castelul Neuschwanstein

Cunoscut ca fiind bijuteria Germaniei, Castelul Neuschwanstein este renumit ca fiind unul dintre castelele de basm din Germania.

Neuschwanstein, cunoscut și sub numele de Castelul Swan-Stone, a fost modelul castelului pentru versiunea lui Walt Disney a Castelului Frumoasei Adormite, scrie MindfulTravel.

Castelul Neuschwanstein. Foto: Profimedia

El a fost construit inițial ca o fortăreață în anii 1100; mai târziu a fost transformat în castel regal de către regele bavarez Ludwing al II-lea la mijlocul secolului al XIX-lea.

Înconjurat de copaci alpini luxurianți și cu vedere spre un lac, castelul se mândrește astăzi cu mobilierul său de epocă.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Castelul din Gaziantep, sit UNESCO, a fost grav avariat de cutremur

Arheologii au elucidat misterul sticlei islamice ascunse într-un castel scoțian

Picturi murale policrome din secolul al XVII-lea au fost găsite într-un castel de sare

Castelul Peveril, fortăreața în care erau terorizați și pedepsiți infractorii