Home » Lumea digitală » Înţepăturile pentru colectarea probelor de sânge vor deveni istorie. Gigantul Google a patentat o noua metodă. FOTO + VIDEO

Înţepăturile pentru colectarea probelor de sânge vor deveni istorie. Gigantul Google a patentat o noua metodă. FOTO + VIDEO

Publicat: 08.12.2015
Smartwatch-urile pot deja colecta informaţii despre ritmul cardiac, tensiunea arterială, nivelul tău de stres, iar pe viitor îşi propun să exceleze şi în colectarea probelor sanguine.
Google a patentat o invenţie ce colectează probe de sânge fără a utiliza ace. Dispozitivul poate fi asemenea unui ceas, ataşat de încheietura mâinii sau poate fi ţinut în palmă. Acest mecanism trimite un fluid de gaz într-un rezervoar care conţine ”micro particule” capabile să străpungă pielea şi să colecteze o picătură de sânge.
 
Sursa foto: USPTO
 
Potrivit brevetului, picăturile sunt aspirate într-un butoi cu presiune negativă. Acest lucru face colectarea de probe sanguine mai rapidă şi mai curată decât în cazul utilizării unui ac.
 
Google sugerează că dispozitivul ar putea înlocui chiar testerele de glucoză folosite de diabetici. „Un astfel de dizpozitiv ar putea fi folosit pentru a trage o cantitate mică de sânge, de exemplu, pentru un test de glucoza”, este indicat în brevet. 
 
Sursa foto: USPTO
 
Google lucrază acum la un nou tip de lentile de contact inteligente cu senzori cu conexiuni de tip nor, ce vor ajuta diabeticii să-şi monitorizeze nivelul de glucoză. Un dispozitiv portativ sau de mână s-ar incadra perfect în această iniţiativă. 
 
Sursa foto: Google
 
Domeniul sănătăţii a devenit câmp de luptă între companiile mari de tehnologie modernă, când o generaţie de gadget-uri portabile permite utilizatorilor să-şi măsoare ratele de inima, de somn şi activităţile de exerciţii fizice.
 
 
La sfârşitul anului trecut, Google a lansat Google Fit pentru a merge într-un pas cu Apple HealthKit. Acesta are ca scop de a pune toate detaliile despre sănătate ale unui utilizator într-un singur loc dintr-o varietate aplicaţii de fitness şi sănătate.
 
În curând, utilizatorii de iPhone si Apple Watch vor avea posibilitatea să-şi trimită rezultatele direct către un GPS.
 
Sursa: Mail Online
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase