Prima pagină Lumea digitala

Decizie luată de WhatsApp în privinţa tuturor mesajelor pe care le trimiţi sau le primeşti

Redactia Descopera.ro | 04.06.2016 | ● Vizualizări: 13382

WhatsApp, compania deţinută de Facebook, a întărit nivelul de criptare implicită pentru mesajele de orice tip, pentru a proteja comunicaţiile private, informează blogul companiei.

Decizia WhatsApp a fost luată în contextul recentelor dezbateri internaţionale cu privire la cât de mult acces ar trebui să aibă serviciile de informaţii şi de securitate ale statelor asupra mijloacelor de comunicare online. Un exemplu în acest sens este disputa dintre FBI şi Apple. Vezi aici detalii!

Potrivit reprezentanţilor WhatsApp, de acum înainte, mesajele vor putea fi accesate doar de expeditor şi de destinatar.

''Ideea este foarte simplă: atunci când trimiţi un mesaj, singura persoană care-l poate citi este destinatarul sau membrii grupului în care postezi. Nimeni altcineva nu poate vedea acel mesaj. Nici infractorii cibernetici, nici hackerii, nici reprezentanţii unor guverne opresive, nici măcar noi'', se arată în mesajul postat pe blogul aplicaţiei.

Începând de ieri, toate mesajele trimise prin WhatsApp, de orice fel ar fi ele, sunt criptate "end-to-end". Acest lucru înseamnă că nici măcar responsabilii companiei nu vor putea să citească schimbul de mesaje dintre utilizatori, chiar şi în situaţia unei solicitări din partea autorităţilor.

Sursa: WhatsApp