Home » Lumea digitală » WhatsApp îşi surprinde utilizatorii. Ce schimbare majoră a făcut serviciul de mesagerie

WhatsApp îşi surprinde utilizatorii. Ce schimbare majoră a făcut serviciul de mesagerie

WhatsApp îşi surprinde utilizatorii. Ce schimbare majoră a făcut serviciul de mesagerie
Publicat: 14.05.2016
La aproximativ 16 luni de la debutul serviciului de mesagerie WhatsApp în mediul online, compania a anunţat că sunt disponibile noile versiuni ale aplicaţiei pentru pc-uri.

Ca şi în cazul telefoanelor mobile compania a dezvoltat o versiune atât pentru computerele  care utilizează Windows cât şi una pentru Apple. În cazul pc-urilor care rulează sitemul de operare de la Microsoft, acesta trebuie să fie în varianta Windows 8 sau mai recente, informează theverge.com.

Acum, , aplicaţia de mesagerie mobilă WhatsApp, al cărei proprietar este Facebook, poate fi folosită şi pe calculatoarele de acasă sau de la birou, alături de dispozitivele mobile care rulează sistemele de operare Android, iOS, Windows Phone sau Blackberry. ”Asemenea versiunii WhatsApp Web, aplicaţia pentru  desktop este o extensie a telefonului posesorului: aplicaţia reflectă pe ecranul calculatorului conversaţiile şi mesajele din telefonul mobil al utilizatorului”, se specifică într-un comunicat al companiei.

Utilizatorul se va putea autentifica în aplicaţia de pe calculator prin scanarea codului QR folosind aplicaţia mobilă WhatsApp. În acest mod toate mesajele şi contactele din contul de WhatsApp de pe  mobil vor fi încărcate automat pe calculator. Aplicaţia, care permite afişarea instantă pe ecranul calculatorului a notificărilor privind mesajele noi, oferă astfel utilizatorului posibilitatea comunicării în timp real cu cei din lista sa de contacte atunci când lucrează la birou sau acasă.

În prezent WhatsApp are  potrivit datelor companiei, peste 1 miliard de utilizatori, fiind una dintre cele mai populare la nivel mondial pentru comunicarea mobilă.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase