Home » Lumea digitală » De la Google Street View la Sheep View: Locuitorii insulelor Feroe au montat camere 360 pe oile lor – VIDEO

De la Google Street View la Sheep View: Locuitorii insulelor Feroe au montat camere 360 pe oile lor – VIDEO

De la Google Street View la Sheep View: Locuitorii insulelor Feroe au montat camere 360 pe oile lor – VIDEO
Publicat: 16.07.2016
Pentru că Google Maps nu popularizează insulele Faroe prin aplicaţia Street View, locuitorii au decis să-şi promoveze insula într-un mod inedit: au inventat proiectul "Sheep View 360". Oamenii au montat pe spatele mai multor ovine camere cu filmare la 360 de grade.
18 insule din nordul oceanului Atlantic compun Insulele Feroe. Specialiştii de la Google Street View nu a ajuns până în Atlantic să artografieze drumurile şi podurile de pe arhipelag. Aşa că băştinaşii au decis să-şi cartografieze singuri insula. Proiectul locuitorilor din insulă se numeşte Sheep View 360, relatează Washington Post.
 
Echipa de autohtoni care cartografiază insulele Feroe a primit ajutor de la un cioban. Pentru ca proiectul să poată fi demarat indigenii dornici să-şi promoveze arhipelgaul au construit un ham special pe care a fost montată camera 360.
 
„Aici sunt insulele Feroe şi vrem să facem lucrurile în stilul nostru”, a declarat într-un interviu pentru The Guardian Durita Dahl Andreassen, care lucrează pentru promovarea turismului în insule. „Noi suntem atât de mici şi Google atât de mare, aşa că am simţit că trebuie să inventăm Sheep View 360”. 
 
În timp ce oile parcurg drumurile insulelor, pozele cu coordonate GPS sunt încărcate de Durita Dahl Andreassen în Google Street View.
 
Sheep View 360 a făcut poze panoramice în 5 locuri din insule până în prezent. Totodată, camerele au produs şi video-uri 360 prin care oamenii pot explora insula. Iată unul dintre clip-urile încărcate pe Street View:
 

 
Sursa:youtube.com/Visit Faroe Islands
 
Insula are o populaţie de 80.000 de oi şi 49.188 de oameni.
 
Ţelurile proiectului „Sheep View” sunt să popularizeze insulele Feroe şi să convingă experţii de la Google să cartografieze arhipelagul cât mai repede.
 
Insulele Feroe sunt un grup de insule în partea nordică a Oceanului Atlantic, între Scoţia, Norvegia şi Islanda. Sunt o regiune autonomă a Regatului Danemarcei din 1948 şi, de-a lungul anilor, administraţia daneză a preluat controlul asupra majorităţii problemelor de stat, exceptând relaţiile externe, justiţia şi apărarea. Cel mai probabil orginea numelui Feroe provine din vechiul cuvânt norvegian „fær”, care înseamnă, desigur, „oaie”.

Sursa: mediafax.ro

Vă mai recomandăm şi: Controversatul Google Street View dezvaluie o lume bizara

                                             Cum sa slabesti cu Google Street View

                                             Croazieră pe Dunăre, de la Bratislava la Cernavodă, prin Street View

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase