Home » Lumea digitală » Când va fi livrat iPhone 7 în România. Cât costă iPhone 7 în Europa şi cât de mult s-au ieftinit modelele mai vechi

Când va fi livrat iPhone 7 în România. Cât costă iPhone 7 în Europa şi cât de mult s-au ieftinit modelele mai vechi

Publicat: 09.09.2016
Când va fi livrat iPhone 7 în România. Cât costă iPhone 7 în Europa şi cât de mult s-au ieftinit modelele mai vechi
Odată cu lansarea noului iPhone 7, Apple a ajustat întreaga gamă de dispozitive cu iOS, renunţând la anumite modele şi îmbunătăţind alte modele mai vechi, modificând în acest proces şi preţul acestora.

Doi dintre operatorii mari telecom de pe piaţa din România, Vodafone şi Telekom, au anunţat data de la care primesc precomenzi pentru smartphone-urile din seria iPhone 7 de la Apple, astfel ambele companii vor primi precomenzi de pe 16 septembrie, iar livrările se vor face din 23 septembrie.

Ambele companii vor primi precomenzi pentru terminale începând de vineri, 16 septembrie, iar livrările se vor face începând cu 23 septembrie.

Preţurile nu au fost anunţate încă, potrivit Go4it.

Sunt şi magazine online care aduc mai repede, pe canale neoficiale, iPhone 7 în România, însă, în contextul problemelor recente pe care le-a avut Samsung cu Note7, ar fi mai bine să achiziţionaţi smartphone-urile Apple pe un canal oficial, pentru a nu avea dificultăţi în cazul în care telefoanele au probleme din fabrică.

Cât costă iPhone 7 în Europa şi cât de mult s-au ieftinit modelele mai vechi

Singurul produs cu 16 GB spaţiu de stocare din ofertă rămâne micul iPhone SE, restul de smartphone-uri şi tablete pornind acum de la 32 GB în toate variantele, potrivit Go4it.

Cum era de aşteptat, Apple vine cu preţuri considerabil mai mari decât în Statele Unite ale Americii, unde preţul unui iPhone SE de 16 GB porneşte de la 399 dolari americani. Ce-i drept, în SUA, preţurile sunt afişate fără TVA, fiecare stat în parte stabilind valoarea taxelor individual.

iPhone 7 porneşte astfel de la 769 de euro cu TVA inclus, care sugerează că în România cea mai ieftină variantă a telefonului va costa aproximativ 3500 lei, în timp ce Phone 7 Plus porneşte de la un preţ de 4100 lei.

Ambele valori sunt comparative cu preţurile iPhone-urilor din anii precedenţi. Pre-comenzile vor începe în câteva săptămâni, când telefonul va fi listat în ofertele magazinelor de specialitate şi operatorilor telecom locali.

Toate preţurile pot fi văzute aici: http://bit.ly/2c15U49.

iPhone 7 şi iPhone 7 Plus dispun de un nou procesor, numit Apple A10 Fusion, despre care compania susţine că este cu 40% mai rapid decât modelul A9 de pe seria iPhone 6s. Smartphone-urile oferă acum rezistenţă la apă, camere mai performante şi o autonomie a bateriei puţin mai bună.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase