Home » Lumea digitală » Maraton de codare IT, în România, sute de programatori vor lucra 50 de ore pentru dezvoltarea unor aplicaţii

Maraton de codare IT, în România, sute de programatori vor lucra 50 de ore pentru dezvoltarea unor aplicaţii

Maraton de codare IT, în România, sute de programatori vor lucra 50 de ore pentru dezvoltarea unor aplicaţii
Publicat: 03.11.2016
Sute de programatori sunt aşteptaţi Cluj-Napoca la TechFest, primul festival al tehnologiei din Transilvania, în cadrul căruia se vor înfrunta la un maraton de codare care va dura 50 de ore şi unde vor rezolva şi dezvolta diverse aplicaţii mobile.

Cristian Dascălu, organizator TechFest, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că se oferă posibilitatea celor înscrişi în cadrul maratonului de codare să rămână peste noapte, orele de somn fiind limitate.

„TechFest, primul festival al tehnologiei din Transilvania, va reuni la Cluj-Napoca, între 11 – 20 noiembrie, programatori, antreprenori şi pasionaţi de cele mai noi tehnologii pentru zece zile de evenimente diverse dedicate industriei IT. TechFest începe cu MegaHack, unde sute de programatori şi pasionaţi de IT sunt aşteptaţi să rezolve şi să dezvolte, în echipe, circa 25 de aplicaţii mobile propuse de partenerii festivalului. Maratonul de codare va dura 50 de ore non-stop, oferim posibilitatea celor înscrişi să rămână peste noapte, orele de somn vor fi limitate”, a spus Dascălu.

Potrivit acestuia, printre aplicaţiile care vor trebui rezolvate se numără cea care permite unui antreprenor ca, printr-o comandă vocală, să poată emite o factură fiscală, oriunde s-ar afla.

Cristian Dascălu a subliniat că o altă competiţie din cadrul TechFest este Transilvania DemoDay, unde 20 de start-up-uri vor fi prezentate în faţa potenţialilor investitori.

De asemenea, în cadrul TechFest se vor desfăşura două conferinţe dedicate industriei IT, TechTalks şi CodeCamp Conference, unde vor vorbi invitaţi de la companii străine precum Google, LinkedIn, Springer Nature, VectorWatch, Microsoft, Amazon, dar şi româneşti.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase