Home » Lumea digitală » Facebook va folosi inteligenţa artificială pentru a depista tentativele de sinucidere

Facebook va folosi inteligenţa artificială pentru a depista tentativele de sinucidere

Facebook va folosi inteligenţa artificială pentru a depista tentativele de sinucidere
Publicat: 06.03.2017
Serviciul Facebook intenţionează să folosească inteligenţă artificială şi să îmbunătăţească anumite mecanisme şi servicii pentru a putea preveni comiterea de sinucideri în rândul utilizatorilor săi.
Cea mai mare reţea socială de media anunţă că plănuieşte să integreze instrumentele de prevenire a fenomenului sinuciderii, care monitorizează în prezent postările în reţea, într-o aplicaţie pentru postările video, Facebook Live şi pentru serviciul Messenger, conform Rador.
 
Cu ajutorul inteligenţei artificiale se speră că se vor depista utilizatorii cu tendinţe suicidale, anunţă compania într-o postare pe blog.
Potrivit publicaţiei New York Post, în luna ianuarie o fată de 14 ani, aflată în plasament în Florida, a transmis, se pare, pe Facebook Live, momentul sinuciderii sale. Compania Facebook monitorizează, deja, cu ajutorul inteligenţei artificiale, materiale considerate ofensive transmise în format video.
 
Potrivit anunţului companiei, instrumentele actualizate vor oferi posibilitatea utilizatorilor care vizionează în timp real o transmisie video să comunice direct cu persoana respectivă şi să raporteze transmisia către administratorii reţelei. Compania Facebook va pune la dispoziţie anumite resurse, cum ar fi comunicarea cu un prieten şi contactarea unui Help Line (linii dedicate de ajutor) disponibilă pentru utilizatorul care semnalează trasmisiunea video respectivă.
 
Sinuciderea este a doua mare cauză a deceselor în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani. Potrivit unui studiu realizat de Centrul Naţional pentru Statistica Sănătăţii, rata de sinucidere a crescut cu 24 de procente în Statele Unite ale Americii între anii 1999 şi 2014, după o perioadă de scădere.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase