Home » Lumea digitală » Proiect inedit al chinezilor: o dronă cu anvergura aripilor de 40 de metri este alimentată solar şi poate sta în aer luni de zile – FOTO

Proiect inedit al chinezilor: o dronă cu anvergura aripilor de 40 de metri este alimentată solar şi poate sta în aer luni de zile – FOTO

Publicat: 12.06.2017
Aparatul poate zbura la o altitudine de 20.000 de metri datorită corpului extrem de uşor şi a celor opt elice alimentate de panourile solare. De asemenea, poate atinge 200 de km/h.

Caihong-T4 (CH-T4) a fost construită de CAAA (Chinese Academy of Aerospace Aerodynamics) şi are un fuselaj dublu, conform imaginii de mai jos. Cântăreşte între 400 şi 500 de kilograme, notează Popular Science.

Credit: China Daily

În termeni de dimensiune şi altitudine, este secondată doar de prototipul Helios al NASA, care are o anvergură a aripilor de 75 de metri şi atinge o altitudine de 30.000 de metri.

Altitudinea maximă de 20.000 de metri pe care o atinge este totuşi suficientă pentru a zbura deasupra norilor, ceea ce înseamnă că accesul la lumina solară este permanent.

Aparatul este util în misiunile de recunoaştere împotriva ameninţărilor militare şi teroriste. De asemenea, datorită altitudinii mari, poate monitoriza o arie de un milion de kilometri pătraţi, aproximativ cât suprafaţa Egiptului. Acest lucru îi mai poate permite să fie şi un nod de comunicaţii, atât pentru operaţiuni militare cât şi pentru companiile private (care este şi funcţia sateliţilor).

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Dronele vor ocupa un loc tot mai important în viaţa noastră

Prima ţară care lansează serviciul de transport cu drone. Ce scop nobil are iniţiativa

Aeroportul secret din Arabia Saudită. De aici sunt lansate drone şi avioane fără piloţi. Care este scopul lor?

În România este ilegal să decolezi şi să aterizezi o dronă în oraş, chiar dacă aceasta are mai puţin de 50 de grame

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase