Home » D:News » Aeroportul secret din Arabia Saudită. De aici sunt lansate drone şi avioane fără piloţi. Care este scopul lor?

Aeroportul secret din Arabia Saudită. De aici sunt lansate drone şi avioane fără piloţi. Care este scopul lor?

Aeroportul secret din Arabia Saudită. De aici sunt lansate drone şi avioane fără piloţi. Care este scopul lor?
Publicat: 18.11.2016
Pe data de 26 ianuarie 2014, un satelit poziţionat deasupra Arabiei Saudite a realizat o fotografie a ceea ce părea a fi un aeroport modern, futurist. Însă, dacă acesta este, de fapt, un aeroport, unde sunt avioanele? Zona în care acesta a fost detectat este una dintre cele mai izolate ale planetei, fiind vorba de Deşertul Rub al-Khali

Acest aeroport se află la graniţa Arabiei Saudite cu Yemenul, iar poziţionarea sa poate oferi un indiciu în ceea ce priveşte scopul său. Graniţa dintre aceste două ţări este extrem de semnificativă, căci au existat, de-a lungul timpului, conflicte între Arabia Saudită şi Yemen, principalul motiv fiind resursele de petrol ale ambelor ţări.

În urma studierii une hărţi on-line, a fost confirmat faptul că acest aeroport este indicat şi că, de fapt, are statutul unui aeroport strategic, de graniţă. Dar, cu toate acestea, ceva nu este corect: aeroporturile care controlează graniţele sunt situate, de regulă, mai aproape de graniţa în sine şi au dimensiuni mai mici, pe când aeroportul acesta este unul de dimensiuni mari.

În ceea ce priveşte terorismul internaţional, Yemen este un punct stategic, iar existenţa pistelor care sunt poziţionate extrem de aproape de graniţă oferă o concluzie valoroasă: aceasta este linia de luptă în cazul unui conflict cu Al-Qaeda, având, astfel, un rol militar.

Avioanele fără pilot sunt o armă cheie în războiul împotriva terorismului, care sunt folosite pentru a identifica inamicul. Concluzia cercetătorilor este aceea că aeroportul este, de fapt, o bază secretă a acestor tipuri de avioane.

Sursa: Science Channel

Citeşte şi:

Acesta este cel mai nou pământ românesc. Este întins cât Bucureştiul, dar accesul este interzis. VIDEO

Un superb mozaic din perioada romană, vechi de peste 2000 de ani, a fost descoperit în Siria. Situri similare, distruse total de ISIS

O insulă britanică seamănă cu un paradis, dar nimeni nu vrea să locuiască acolo. Ce secret ascunde cea mai mică capitală din lume

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase