Home » Lumea digitală » Avertismentul lui Obama pentru Mark Zuckerberg cu privire la influenţa Rusiei în mediul digital

Avertismentul lui Obama pentru Mark Zuckerberg cu privire la influenţa Rusiei în mediul digital

Publicat: 27.09.2017
Avertismentul lui Obama pentru Mark Zuckerberg cu privire la influenţa Rusiei în mediul digital
Fostul preşedinte al Statelor Unite l-a avertizat personal pe fondatorul Facebook cu privire la amploarea ştirilor false şi la influenţa Rusiei pe reţeaua de socializare, potrivit Washington Post.
Nouă zile după ce Mark Zuckerberg a respins ca ”nebunească” ideea că ştirile false postate de agenţi ruşi pe platforma de socializare ar putea influenţa alegerile din SUA, preşedintele Barack Obama l-a luat deoparte pe şeful Facebook şi i-a transmis un semnal de alarmă cu privire la influenţa reală, scrie The Washington Post.
 
Până în ziua alegerilor, Obama şi consilierii lui au încercat să gândească o strategie pentru a răspunde intervenţiei ruse din timpul campaniei prezidenţiale, fără înrăutăţi lucrurile. La puţin timp după victoria surpriză a lui Trump, cei din tabăra lui Obama au privit cu regret în urmă, dorindu-şi să fi putut face mai mult.
 
În cadrul unei reuniuni din 19 noiembrie care a avut loc în Peru, cu două luni înainte de inaugurarea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA, Obama a făcut un apel personal către Zuckerberg pentru a lua în serios ameninţarea cu ştirile false şi cu dezinformarea politică.
 
Citeşte continuarea pe Mediafax.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase