Home » Lumea digitală » Atacurile hackerilor care obţin criptomonede folosind calculatoare atacate s-au înteţit şi în România

Atacurile hackerilor care obţin criptomonede folosind calculatoare atacate s-au înteţit şi în România

Atacurile hackerilor care obţin criptomonede folosind calculatoare atacate s-au înteţit şi în România
Publicat: 16.01.2018
Atacurile hackerilor care ţintesc obţinerea de criptomonede – proces denumit „mining” („minerit”) – s-au înteţit inclusiv în România, unde au fost identificate peste 240 de cazuri, arată compania de tehnologie Kaspersky Lab.

„Atacurile cu software care urmăresc obţinerea de criptomonede fac parte dintr-o tendinţă pe care noi am evidenţiat-o în predicţiile pentru acest an. Astfel, ne aşteptăm ca hackerii să profite în 2018 de popularitatea în creştere a criptomonedelor şi să fure bani din portofelele digitale ale utilizatorilor sau să instaleze, în secret, instrumente de mining pe dispozitive, mai ales pe cele mobile”, se arată într-un studiu al companiei.

Cercetarea Kaspersky Lab arată că numărul celor afectaţi de astfel de atacuri a depăşit deja două milioane în 2017.

Pe de altă parte, „dacă problema este gestionată corespunzător şi au acceptul utilizatorului, unele metode de mining de criptomonede s-ar putea să devină o formă legală de monetizare pentru site-uri şi/sau aplicaţii, care să înlocuiască, în timp, reclamele”. Cu alte cuvinte, „utilizatorii şi-ar putea oferi în cunoştinţă de cauză resursele, în schimbul accesării conţinutului disponibil pe site-urile respective”, notează Kaspersky Lab.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase