Home » Lumea digitală » Galaxy X, telefonul pliabil de la Samsung

Galaxy X, telefonul pliabil de la Samsung

Galaxy X, telefonul pliabil de la Samsung
Publicat: 08.09.2018
Toate discuţiile legate de telefoane pliabile încep şi se termină de obicei cu Samsung. Motivul pentru acest lucru este faptul că producătorul coreean a fost primul care a adus în prim plan display-urile OLED flexibile, având astfel cea mai avansată tehnologie pentru acest tip de dispozitive. În timp ce alte companii din China precum Lenovo, Huawei, OPPO şi Xiaomi şi-au arătat în ultima perioadă interesul pentru dezvoltarea de dispozitive cu ecran pliabil, se pare că tot Samsung ar putea fi prima care va lansa un astfel de produs pe piaţă.
Conform CNBC, DJ Koh, CEO-ul Samsung, a declarat într-un interviu că „a venit momentul să livrăm” atunci când a venit vorba despre telefoane cu ecran pliabil. Se pare că sondajele în rândul utilizatorilor spun în sfârşit că ar putea exista o piaţă pentru aceste produse, însă nu ştim exact cum va arăta şi care va fi motivul pentru care cineva ar cumpăra un asemenea produs, scrie Go4it.
 
Compania lucrează acum la forumularea unui mesaj care să explice utilizatorilor avantajele unui dispozitiv pliabil faţă de unul normal sau faţă de o tabletă. În primul rând un telefon pliabil ar trebui ca atunci când este „închis” să ofere toate funcţiile unui smartphone obişnuit, în timp ce „deschiderea” să ofere acces la conţinut mai mult, sau mai bine afişat. De asemenea, dacă experienţa de utilizare atunci când produsul este deschis este identică cu cea pe care o primeşti de la o tabletă, atunci nu există multe motive să cumpere un telefon pliabil în detrimentul unui produs pe care clienţii îl au deja.
 
DJ Koh a sugerat însă că produsul va fi prezent într-un fel sau altul în cadrul conferinţei Samsung Developer Conference din luna noiembrie, însă acest lucru nu înseamnă că vom primi şi o dată de lansare odată cu prezentarea. Acesta a recunoscut însă că dezvoltarea unui telefon pliabil a fost complicată şi că echipa de ingineri Samsung aproape că a depăşit toate problemele pe care le-a întâmpinat.
 
Cu puţin noroc, Galaxy S10 nu va fi singurul dispozitiv produs de Samsung în primăvara anului viitor, Acesta putând debuta alături de mult aşteptatul Galaxy X cu ecran pliabil.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase