Home » Lumea digitală » Review mouse XPG INFAREX M10 + R10: potrivit pentru gamerii cu bugete reduse

Review mouse XPG INFAREX M10 + R10: potrivit pentru gamerii cu bugete reduse

Review mouse XPG INFAREX M10 + R10: potrivit pentru gamerii cu bugete reduse
Publicat: 28.09.2018
De câţiva ani, toţi producătorii de componente pentru PC au şi un brand de gaming, unii poziţionându-se pe piaţă în gama premium, în timp ce majoritatea livrează produse pentru toate buzunarele. ADATA produce sub numele XPG diverse periferice din gama de buget, în general, iar kit-ul INFAREX M10 + R10 este exact în limitele de bază pentru ceea ce trebuie să ofere un astfel de pachet „de gaming”, incluzând un mouse şi un mousepad.

Construcţie, design

ADATA nu a încercat să reinventeze roata atunci când a realizat design-ul mouse-ului M10, aşa că a preferat să se inspire de la alţi producători cu renume pe piaţă, ceea ce nu este un lucru tocmai rău. În loc să vină cu un design care ar putea sau nu să îmbunătăţească experienţa de joc, pentru acest model XPG, compania a preferat formula deja consacrată. Vorbim despre un mouse inspirat de clasicul Razer Mamba, unul dintre cei mai populari mouşi de gaming de pe piaţă.

Desigur, XPG a modificat destule elemente încât să nu existe probleme legale, însă forma şi modul în care mouse-ul este realizat au o inspiraţie clară. Astfel, avem un mouse pentru mâna dreaptă, cu două butoane principale mari, separate printr-un spaţiu în centru. Între ele găsim un scroll realizat dintr-un cauciuc aderent, fără click-uri zgomotoase şi cu două butoane pentru setarea valorilor DPI. La degetul mare, avem încă două butoane de dimensiuni generoase, care în Windows pot fi folosite pentru back şi forward.

Este ciudat însă cablul mouse-ului (învelit în material textil), care se conectează în partea stângă, fix sub butonul „mouse 1”. Design-ul asimetric pentru un astfel de dispozitiv poate părea puţin ciudat, cel puţin atunci când te uiţi la el, însă în utilizare am realizat că nu deranjează cu nimic. Construcţia mouse-ului nu este deloc rea, fiind confecţionat din plastic mat de culoare neagră, pe partea de sus şi lucios pe laterale, care este plăcut în utilizare, oferind o prindere foarte bună.

XPG a echipat acest mouse şi cu luminiţe RGB, altfel cum am fi ştiut că vorbim despre un mouse de gaming? Avem mai multe zone luminate, de la logo-ul de pe partea din spate, până la zonele de sub butoane şi chiar zonele care ating pad-ul. Desigur, iluminarea este la un nivel de bază, singurul efect afişat fiind „curcubeul”. Acest lucru nu ar fi atât de rău dacă ar exista posibilitatea de a opri iluminarea, însă nu este cazul. XPG INFAREX M10 nu oferă control asupra luminiţelor şi nici un buton de „off” pentru acestea.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase