Home » Lumea digitală » Un suspect a fost obligat să îşi deblocheze iPhone-ul prin sistemul de autentificare facială

Un suspect a fost obligat să îşi deblocheze iPhone-ul prin sistemul de autentificare facială

Un suspect a fost obligat să îşi deblocheze iPhone-ul prin sistemul de autentificare facială
Publicat: 03.10.2018
Sistemul de autentificare Face ID este probabil cea mai mare inovaţie pe care Apple a adus-o în spaţiul mobil, acesta fiind în teorie mult mai sigur decât deblocarea folosind un senzor de amprentă. Desigur, acest lucru înseamnă că cineva care are acces la telefonul tău poate oricând să ţi-l pună în faţă pentru a-l debloca, iar exact asta a făcut FBI-ul cu unul dintre suspecţii pe care îi cerceta.

Grant Michalski era cercetat pentru pornografie infantilă, agenţii FBI primind un mandat de percheziţie pentru dispozitivele sale electronice, pe care ar putea fi găsite astfel de materiale. Astfel, în timpul raziei, aceştia au recuperat computerul acestuia, cât şi telefonul,un iPhone X, securizat cu un PIN şi cu Face ID. Având deja mandat, iar pedeapsa pentru refuz fiind destul de aspră, Michalski a acceptat să deblocheze telefonul folosind recunoaşterea facială.

Agenţii au pus telefonul în faţa acestuia, iar telefonul s-a deblocat. Imediat, telefonul a fost pus în mod avion, pentru a tăia conexiunea la internet şi a început căutarea de materiale multimedia care ar putea dovedi acuzaţiile. Deşi pe moment, telefonul a fost deblocat, mai târziu, după ce acesta a fost închis, telefonul a fost blocat din nou. Astfel, a fost nevoie de obţinerea unui nou mandat pentru o căutare mai amănunţită.

Aceasta din urmă a fost realizată folosind un dispozitiv de decriptare, probabil Celebrite sau Greykey, disponibil pentru agenţiile de securitate pentru sume foarte mari de bani.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase