Home » Lumea digitală » Windows-ul poate fi deblocat şi cu senzorul de amprente al telefonului mobil

Windows-ul poate fi deblocat şi cu senzorul de amprente al telefonului mobil

Windows-ul poate fi deblocat şi cu senzorul de amprente al telefonului mobil
Publicat: 11.10.2018
Prezent doar la unele modele de laptopuri adresate segmentului business, senzorul de amprente a fost în mare parte ignorat de utilizatorii de PC, care au continuat să folosească parole incomode şi deseori nesigure pentru autentificarea în contul Windows şi aplicaţii.

Chiar dacă între timp au apărut şi alternative, cum ar fi autentificare facială prin tehnologia Windows Hello, lipsa suportului hardware pe sisteme PC de generaţie mai veche obligă fie la cheltuieli suplimentare deloc neglijabile, sau găsirea unei soluţii care să ţină cont de gadgeturile pe care le deţinem deja.

Dotare standard pentru aproape orice smartphone modern, senzorul de amprente capătă utilitate extinsă cu ajutorul unei aplicaţii numită Remote Fingerprint Unlock, creată de un utilizator al forumului XDA Developers şi pusă la dispoziţie gratuit utilizatorilor de Android, prin intermediul magazinului Google Play.

Trebuie spus că opţiunea pentru autentificare Windows, folosind senzorul de amprente al telefonului mobil, nu este ceva nou. Samsung oferă de ceva timp această posibilitate prin intermediul aplicaţiei Samsung Flow, disponibilă însă ca exclusivitate pentru utilizatorii de telefoane Galaxy.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase