Home » Lumea digitală » Galaxy S10 ar putea fi primul Samsung echipat cu sistem triple camera

Galaxy S10 ar putea fi primul Samsung echipat cu sistem triple camera

Galaxy S10 ar putea fi primul Samsung echipat cu sistem triple camera
Publicat: 07.10.2018
Galaxy S10 este aşteptat pentru lansare abia în primăvara anului viitor, Samsung lucrând deja la finalizarea setului de specificaţii şi asigurarea de furnizori pentru componentele hardware necesare.

Cu atât de mulţi parteneri implicaţi, este inevitabil ca secretele noului design să iasă la iveală. Până la urmă, şi zvonurile au rolul lor în a trezi interesul cumpărătorilor faţă de un produs care va ajunge în ofertele magazinelor abia peste câteva luni, scrie go4it.

Deocamdată, pe lista preliminară cu specificaţii Galaxy S10 intră camera foto principală, despre care aflăm că foloseşte nu mai puţin de 3 module foto. Chiar dacă nu va fi primul smartphone triple camera de pe piaţă şi nici produsul cu cele mai multe camere foto, Galaxy S10 ar putea ieşi învingător în ce priveşte calitatea imaginii.

Galaxy S10 va avea printre competitori şi un smartphone cu 5 camere foto, modelul LG V40. Însă rămâne de lămurit cum anume plănuieşte LG să folosească o configuraţie atât de complicată, compania având de ales între a oferi mai mută flexibilitate prin includerea unor module foto având caracteristici diferite şi folosirea acestora în mod combinat, pentru obţinerea unei singure imagini la calitate superioară.

Judecând după rezoluţiile de 12MP, 16MP şi 13MP, lentilele cu unghiuri de acoperire mult diferite şi apertura variabilă, pare că Samsung a ales o singură cameră foto principală pentru Galaxy S10 şi alte două secundare. Prioritate pare să aibă cea de 12MP, echipată cu un senzor optic având pixeli de 1.4um şi lentile cu deschidere variabilă F1.5/F2.4. Modulul de 16MP pare să deservească obţinerea pozelor de aproape, acoperind un câmp de vizibilitate cât mai mare. Cu rezoluţie 13MP şi lentile care acoperă doar 45° din câmpul vizual, cea de-a treia cameră foto deserveşte funcţia zoom.

Exceptând modul de captură bokeh, cele trei camere foto instalate la partea din spate a telefonului vor putea fi comutate instantaneu, după cum impune situaţia apărută.

Fiind vorba de zvonuri, este posibil ca specificaţiile finale să primească unele ajustări, Galaxy S10 fiind încă departe de lansare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase