Home » Lumea digitală » Unui bărbat i-a fost salavată viaţa de un Apple Watch

Unui bărbat i-a fost salavată viaţa de un Apple Watch

Unui bărbat i-a fost salavată viaţa de un Apple Watch
Publicat: 30.10.2018
Una dintre funcţiile greu de testat pentru Apple Watch Series 4 este detecţia accidentelor, care poate suna după ajutor automat dacă un utilizator a căzut şi nu se mai mişcă. Ei bine, un utilizator al noului ceas de la Apple a simţit pe pielea lui cât de util este un astfel de dispozitiv, funcţia salvându-i viaţa după ce acesta a căzut în bucătărie cu mâncarea pe foc din cauza unei dureri mari de spate.
Gustavo Rodrigues, de 34 de ani, gătea în bucătărie când a simţit o durere imensă în spate, care l-a făcut să cadă şi să rămână în acea poziţie. Funcţia care detectează căzăturile se activează dacă după un minut de la căzătură utilizatorul nu se mişcă, activând o alarmă şi o numărătoare inversă de 15 secunde. Dacă utilizatorul nu face nicio acţiune, ceasul contactează ori contactul de urgenţă stabilit anterior, ori serviciul de urgenţe.
 
În cazul lui Rodriguez, ceasul a apelat-o pe soacra sa, care locuia aproape, care l-a dus apoi la spital pentru evaluare. În cazul în care ceasul nu era la mână şi nu detecta acest accident, acesta i-ar fi putut fi fatal, întrucât aragazul era pornit şi putea în orice moment să pornească un incendiu. În tot acest timp, telefonul lui era în camera alăturată, însă chiar şi aşa Apple Watch a reuşit să ofere acces la funcţiile de telefonie.
 
Continuarea pe Go4it
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase