Home » Lumea digitală » Noul plan Hyundai: Panouri solare pe acoperişul maşinilor hibride şi electrice

Noul plan Hyundai: Panouri solare pe acoperişul maşinilor hibride şi electrice

Noul plan Hyundai: Panouri solare pe acoperişul maşinilor hibride şi electrice
Publicat: 05.11.2018
Maşinile electrice şi hibride sunt o prioritate din ce în ce mai mare pentru producătorii din industria auto, iar aceştia caută noi metode mai simple pentru alimentarea cu energie electrică. În timp ce o parte dintre producători se orientează către tehnologia de transfer de energie wireless, care pot alimenta acumulatorul maşinii prin simpla parcare a acesteia deasupra unui punct de încărcare, Hyundai propune o soluţie mai simplă şi mai „verde”: panouri solare pe plafonul maşinilor sale.
Compania coreană au anunţat un nou proiect prin care va echipa anumite modele electrice, hibride şi chiar cu motoare „clasice” bazate pe combustie internă, cu panouri solare pe plafon, atât pentru modele Hyundai, cât şi Kia. Astfel, maşinile vor putea fi încărcate chiar şi atunci când nu există o staţie de încărcare sau în locuri în care energia electrică nu este accesibilă.
 
Prima generaţie de maşini cu panouri solare va debuta cândva după anul 2019 şi promite să alimenteze acumulatorul intern al maşinilor hibride de la 30 până la 60% din capacitatea totală pe zi. Desigur, nivelul de încărcare va fi diferit în funcţie de vreme şi intensitatea razelor soarelui. Totuşi, posibilitatea de a încărca aproape jumătate din capacitatea bateriei maşinii pe zi va asigura mai puţine vizite la o staţie de încărcare şi va asigura o alimentare cu energie „verde”, nepoluantă.
 
Continuarea pe Go4it
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase