Home » Lumea digitală » Platforma de socializare online, Google+, va fi închisă mai devreme decât s-a anunţat iniţial

Platforma de socializare online, Google+, va fi închisă mai devreme decât s-a anunţat iniţial

Publicat: 12.12.2018
Platforma de socializare online, Google+, va fi închisă mai devreme decât s-a anunţat iniţial
Compania Google a declarat că va închide Google+ în aprilie următor, cu patru luni mai devreme decât planul original, după descoperirea unor noi probleme tehnice cu privire la dezvăluirea datelor utilizatorilor săi, potrivit theverge.com.
Mai mult, accesul API va fi închis în următoarele 3 luni, scrie Mediafax.
 
Conform celor de la Google, noua problemă tehnică a vizat 52,5 milioane de utilizatori, datele acestora care includ numele, adresa de e-mail, ocupaţia şi vârsta devenind accesibile dezvoltatorilor, chiar dacă erau stabilite ca fiind private în setările din cont.
 
Anunţul iniţial al închiderii Google+ a fost făcut în octombrie, după ce compania a făcut public faptul că datele private a sute de mii de utilizatori ai reţelei de socializare au fost expuse.
 
Sursele citate în acel moment de cotidianul The Wall Street Journal au declarat că Google, care face parte din trustul Alphabet, nu a dezvăluit problema din cauza temerii în ceea ce priveşte sancţiunile autorităţilor de reglementare.
 
Defecţiunea a apărut în 2015 care a permis accesul la datele private ale profilurilurilor utilizatorilor Google+ începând din 2015. Problema a fost remediată de tehnicienii Google în martie 2018.
 
Google a confirmat în octombrie că, deşi au fost expuse informaţii private precum nume, data naşterii, adrese de e-mail, gen şi fotografii de profil, conţinutul conversaţiilor şi numerele de telefon au rămas ascunse. Nu există indicii că datele expuse ar fi fost utilizate abuziv, a mai subliniat Google.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase