Home » Lumea digitală » Un iPhone ce rezistă la apă a salvat viaţa a opt persoane

Un iPhone ce rezistă la apă a salvat viaţa a opt persoane

Un iPhone ce rezistă la apă a salvat viaţa a opt persoane
Publicat: 19.12.2018
Un iPhone a salvat 8 persoane naufragiate în Japonia. Unul dintre motivele pentru care telefonul respectiv a putut fi folosit este chiar rezistenţa la apă, ceva ce din ce în ce mai multe smartphone-uri de top încep să ofere.

Rachel Neal a mers în vacanţă în Japonia alături de iubitul său şi alţi şapte prieteni. Ei au închiriat o barcă pentru a merge pe coasta din Okinawa. Vremea nefavorabilă a creat valuri foarte mari, iar barca a fost inundată, fapt ce în scurt timp a dus la scufundarea ei. Rachel îşi ţinea telefonul său şi pe cel al iubitului ei într-o pungă impermeabilă. Înainte de a sări din barcă a luat punga în viteză.

Angajată la FEMA, serviciul federal din SUA pentru situaţii de urgenţă, aceasta s-a gândit imediat să sune după ajutor, încercând mai întâi telefonul partenerului. Din păcate, acesta nu funcţiona, fusese atins de apă. 

iPhone-ul său, însă, a rezistat şi a putut să îl folosească pentru a chema echipajele de salvare. Nu este clar despre ce model de iPhone este vorba, însă cel mai probabil unul din generaţiile 7, 8, X, XR sau XS, întrucât toate au rezistenţă la apă IP67 sau IP68.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase