Home » Lumea digitală » Galaxy S10 ”împrumută” o funcţie de la Huawei Mate 20 Pro

Galaxy S10 ”împrumută” o funcţie de la Huawei Mate 20 Pro

Galaxy S10 ”împrumută” o funcţie de la Huawei Mate 20 Pro
Publicat: 18.12.2018
Mate 20 Pro şi Galaxy Note9 reprezintă unele dintre cele mai bine dotate telefoane lansate vreodată, oferind acces la aproape toate funcţiile şi capabilităţile hardware pe care ni le-am fi dorit de la un smartphone. În timp ce Samsung se laudă foarte mult cu stylus-ul S-Pen, Mate 20 Pro vine cu propria sa funcţie: posibilitatea de a încărca wireless alte dispozitive. Se pare însă că aceasta va fi integrată şi în noile Galaxy S10, Samsung urmând să o numească „Powershare”.

SamMobile a confirmat din surse proprii un raport al Wall Street Journal, care preciza că toate telefoanele Galaxy S10 vor avea posiblitatea de a alimenta alte dispozitive prin încărcare wireless. Funcţia, denumită ”Powershare”, va fi  asemănătoare cu cea de pe Mate 20 Pro, însă nu este clar dacă va avea utilitate, sau dacă va fi folosită în scopuri de marketing, aşa cum face Huawei, scrie go4it.

În utilizarea normală a funcţiei, încărcarea wireless de pe Mate 20 Pro este de aproximativ două ori mai lentă decât pe un încărcător wireless normal la viteză „standard”, fără fast charge. Astfel, pentru alimentarea unui alt telefon, aceasta este practic inutilă, pentru că ar putea dura foarte mult pentru a transfera destulă energie pentru a face o diferenţă în utilizare, putând alimenta telefonul prin cablu în doar câteva minute la un nivel similar de încărcare.

În condiţiile în care Samsung nu integrează acumulatori foarte mari pe linia de smartpone-uri „S”, este greu de crezut că utilizatorii de Galaxy S10 vor dori să ofere altora posibilitatea de a-şi încărca telefoanele cu ajutorul Powershare, pentru că oricum cel mai probabil autonomia acestora va fi de aproximativ o zi de utilizare normală.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase