Home » Lumea digitală » Lansarea chipset-ului Snapdragon 855 al Qualcomm a fost anunţată. Ce promite acesta

Lansarea chipset-ului Snapdragon 855 al Qualcomm a fost anunţată. Ce promite acesta

Lansarea chipset-ului Snapdragon 855 al Qualcomm a fost anunţată. Ce promite acesta
Publicat: 22.12.2018
După o perioadă lungă de zvonuri, Qualcomm a dezvăluit în sfârşit un nou chipset pentru telefoanele mobile. Acesta va fi integrat de la anul în majoritatea smartphone-urilor de top ale marilor companii. Astfel, Snapdragon 855 şi promite să ofere tehnologii precum conectivitate 5G, procesare neurală rapidă şi un procesor de imagine îmbunătăţit - va oferi posibilitatea realizării unor fotografii mult mai bune decât în trecut. De asemenea, compania a anunţat şi un nou senzor de amprentă care poate fi integrat în display.

Chiar dacă toată lista de specificaţii şi toate detaliile nu au fost încă făcute publice, iar site-ul oficial Qualcomm nu conţine informaţii despre noul Snapdragon 855, există câteva aspecte care au fost confirmate în cadrul unei conferinţe de presă pe care compania a susţinut-o ieri.

Snapdragon 855 va un nou un procesor de imagine care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru realizarea imaginilor. De aceea, există posibilitatea ca anul viitor multe dintre smartphone-urile de top să aibă şi modul de fotografiere nocturn, modul portret cu o singură cameră şi alte astfel de funcţii care până acum erau indisponibile pentru majoritatea smartphone-urilor.

Primul smartphone care va va beneficia de tehnologia Snapdragon 855 ar putea fi versiunea americană de Galaxy S10 a Samsung.

Alte detalii pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase