Home » Lumea digitală » Nokia 8.1 Plus, telefonul care demonstrează capacitatea de adaptare la piaţa de smartphone-uri

Nokia 8.1 Plus, telefonul care demonstrează capacitatea de adaptare la piaţa de smartphone-uri

Nokia 8.1 Plus, telefonul care demonstrează capacitatea de adaptare la piaţa de smartphone-uri
Publicat: 20.01.2019
Nokia 8.1 Plus este primul dispozitiv HMD Global cu ecran perforat. Compania a demonstrat că Nokia are capacitatea de a se adapta din mers la tendinţele pieţei de smartphone-uri, anul trecut făcându-şi apariţia seria de dispozitive „Plus”, echipate cu ecrane decupate în partea de sus. Acum că notch-ul nu mai este la modă, fiind înlocuit cu o soluţie mai elegantă (perforarea ecranului), Nokia 8.1 Plus pare să fie primul model al HMD Global care va folosi acest nou design, conform primelor imagini realizate în software de modelare 3D, care au la bază planurile oficiale ale producătorului.

Spre finalul lui 2018, Nokia 8.1 era deja un dispozitiv care putea fi cu uşurinţă încadrat în gama de dispozitive „Plus” de la Nokia, fiind echipat cu un ecran cu notch, însă noul Nokia 8.1 Plus pare să păstreze liniile de design, înlocuind ecranul cu notch cu unul cu o cameră integrată în colţul din stânga-sus. Noul ecran are 6,2” în diagonală cu o rezoluţie Full HD+. Din păcate, în partea de jos a rămas un spaţiu negru, unde este integrat şi logo-ul Nokia.

La nivel hardware, nu există date oficiale sau neoficiale despre ce ar putea avea Nokia 8.1 Plus, însă cel mai probabil că platforma de pe Nokia 8.1 va fi folosită fără schimbări. Vorbim despre un Snapdragon 710, 4 sau 6 GB RAM, 64 sau 128 GB stocare şi camere de 12+13 megapixeli pe spate şi 20 megapixeli pe faţă. 

De asemenea, nu se ştie nici când se va lansa noul Nokia 8.1 Plus, însă este foarte probabil ca acesta să debuteze la Mobile World Congress. Preţul modelului Nokia 8.1 a fost de 400 de euro la lansare, astfel că şi modelul „Plus” poate beneficia de un preţ similar sau puţin mai mare.

Alte detalii pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase