Home » Lumea digitală » Când vor dispărea aplicaţiile de Android pe 32 de biţi

Când vor dispărea aplicaţiile de Android pe 32 de biţi

Când vor dispărea aplicaţiile de Android pe 32 de biţi
Publicat: 25.01.2019
Google a anunţat ce planuri are pentru platforma Google Play Store în următorii ani. Aplicaţiile care vor fi lansate vor trebui neapărat să ofere suport pentru procesoare pe 64 de biţi, întrucât începe renunţarea la suportul pentru 32 de biţi. Compania a publicat un plan şi încearcă să le ofere dezvoltatorilor de aplicaţii suficient timp pentru a trece aplicaţiile pe noul set de instrucţiuni, înainte ca acestea să nu mai poată fi actualizate.

Începând de la data de 1 august 2019, Google nu va mai aproba publicarea de aplicaţii pe 32 de biţi şi va opri şi actualizarea acestora. Versiunile mai vechi ale aplicaţiilor vor putea fi disponibile în continuare pentru descărcare pe majoritatea dispozitivelor, cu condiţia să aibă o versiune de Android mai veche. Toate dispozitivele care au Android 9.0 Pie sau o versiune mai nouă nu vor putea avea aplicaţii pe 32 de biţi.

Astfel, dezvoltatorii de aplicaţii au de la această dată doi ani pentru a îşi încheia socotelile cu aplicaţiile pe 32 de biţi, întrucât de la 1 august 2021, acestea nu vor mai putea fi descărcate deloc pe dispozitive mai noi. Aplicaţiile pe 32 de biţi vor putea fi instalate şi rulate numai pe dispozitive care rulează pe procesoare pe 32 de biţi native.

Totuşi, există şi o excepţie. Jocurile care sunt realizate pe versiunea 5.6 a motorului grafic Unity vor continua să existe şi să fie actualizate, deoarece ar trebui portate complet pe o nouă versiune pentru a trece la 64 de biţi, ceea ce ar fi prea costisitor pentru mulţi dezvoltatori de jocuri. Aşadar, Google va permite în continuare descărcarea şi actualizarea acestor jocuri.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase