Home » Lumea digitală » ZenBook S13, laptopul cu ”anti-notch”

ZenBook S13, laptopul cu ”anti-notch”

ZenBook S13, laptopul cu ”anti-notch”
Publicat: 14.01.2019
Deşi „notch-ul” sau decupajul din display popularizat de seria de smartphone-uri iPhone X de la Apple este evitat de mulţi producători, alţii găsesc noi cazuri de utilizare pentru acesta. ASUS a prezentat la CES 2019 primul său laptop cu „notch”. De această dată ecranul nu este decupat, ci mai degrabă este adăugată o „excrescenţă” în partea de sus a dispozitivului. Structura permite realizarea unui computer cu display pe 97% din suprafaţa sa frontală.

ZenBook S13 este un nou ultra-portabil de la ASUS. El vine cu un design foarte interesant, care iese imediat în evidenţă. Compania a decis să extindă puţin partea de sus a laptop-ului pentru a face loc pentru camera web şi microfonul acesteia, astfel este păstrată o ramă extrem de subţire în jurul ecranului.  ASUS prezintă astfel un laptop cu un „anti-notch”, pentru a evita integrarea acestuia sub display sau într-o tastă, asemeni modelului Huawei MateBook X Pro.

Cât despre componentele hardware, avem de a face cu procesoare din generaţia a opta de la Intel, ZenBook S13 poate fi configurat chiar şi cu procesoare din gama Core i7, până la 16 GB memorie RAM, cip grafic dedicat NVIDIA MX150 şi până la 1 TB de stocare pe format SSD NVMe. Display-ul Full HD este înconjurat de o ramă de numai 2,5mm, însă pentru a atinge raportul ecran/corp de 97%, partea de jos, unde este integrată toată partea electronică a display-ului este ascunsă în spatele tastaturii atunci când laptop-ul este deschis.

Compania a declarat că acesta este cel mai subţire laptop echipat cu un cip grafic NVIDIA, fapt ce oferă utilizatorilor şi posibilitatea de a rula câteva jocuri, la rezoluţii şi niveluri de detalii scăzute.  ASUS a mai afirmat că Fortnite poate fi jucat în Full HD pe nivelul de detalii „low” la 30 de cadre pe secundă. Deşi experienţa este departe de o una de joc plăcută, poate fi considerată semnificativ mai bună decât poate oferi cipul Intel integrat în procesor.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase