Home » Lumea digitala » Noi imagini cu Galaxy S10+ unde senzorul de amprentă nu este compatibil cu protecţia pentru ecran

Noi imagini cu Galaxy S10+ unde senzorul de amprentă nu este compatibil cu protecţia pentru ecran

02.15.2019
Noi imagini cu Galaxy S10+ unde senzorul de amprentă nu este compatibil cu protecţia pentru ecran
În urmă cu câteva săptămâni, un producător de accesorii pentru smartphone-uri a anunţat pe contul său de Twitter că produsele sale pentru protecţia ecranului nu sunt compatibile cu versiunea finală a lui Galaxy S10. Cu protecţia ecranului, telefonul nu mai recunoaşte amprenta utilizatorului, folosind senzorul ultrasonic integrat în display. Un nou clip în care pare să apară un Galaxy S10+ prezintă astfel un telefon cu o folie deasupra display-ului, decupată în zona în care este poziţionat senzorul de amprentă, confirmând astfel zvonurile mai vechi.

Telefonul pare să fie un dispozitiv final de Galaxy S10+, echipat cu două camere frontale poziţionate în colţul din dreapta sus al display-ului „Infinity-O”. Are aplicată o folie de sticlă peste ecranul curbat, care oferă decupaj atât pentru camera foto, pentru a nu afecta performanţa în cazul selfie-urilor, dar şi în partea de jos a ecranului, unde se regăseşte senzorul pentru amprentă. Spre diferenţă de tehnologia utilizată de alte companii precum Huawei sau OnePlus, care folosesc senzori optici, Samsung a ales unul ultrasonic, care este în teorie mai rapid şi mai precis, scrie go4it.

Un senzor ultrasonic foloseşte vibraţiile ultrasunetelor pentru a citi amprenta, iar un strat de sticlă poate da peste cap valorile pe care senzorul le primeşte înapoi. Totuşi, Galaxy S10 poate fi compatibil cu alte modele de folii de protecţie, însă va fi necesară o atenţie sporită atunci când este aleasă una din sticlă temperată, mai ales dacă nu are acest decupaj.

De asemenea, Samsung ar putea livra Galaxy S10 cu propria folie de protecţie, pe care ar putea să o aplice din fabrică, însă aşa ceva nu este tocmai caracteristic pentru companie, concurenţi precum Huawei apelând la astfel de soluţii în trecut. Totodată, Samsung ar putea vinde folii din sticlă proprietare, testate şi aprobate pentru utilizarea cu senzorul de amprentă.

Galaxy S10, S10e şi S10+ urmează să fie prezentate săptămâna viitoare în cadrul unui eveniment de lansare din seria UNPACKED care va avea loc în Londra.